Kremet rødbetsalat med valnøtter.

Creamy beet salad with walnuts recipe in english at the bottom of the page.👇🏽Rødbeten er et nydelig grønnsak som er proppfull av antioksidanter og smaker fantastisk. 

Bortsett fra at det kan ta litt tid å bake eller koke rødbeter, er denne salaten superenkel å lage og passer til kalde lunsjer, middag, grillmaten eller i matpakken.

Kremet rødbetsalat med valnøtter

Personer: 4

Ingredienser

  • 600 g rødbeter
  • 1 dl rømme
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1 bunt gressløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, revet eller knust
  • Salt og pepper
  • 1 dl valnøtter + litt til topping

Slik gjør du

  1. Kok rødbeter enten i vann eller legg de i en ildfast form som du dekker med aluminiumsfolie.  Bak i ovnen på 200 °C til de er helt møre.  Koke- baketiden er ca mellom 1 - 2 timer og varierer med størrelsen på betene. Sjekk med en spiss kniv at de er møre.
  2. Avkjøl betene og bruk engangs kjøkkenshansker for å gni av skallet.  Kutt betene i mellomstore terninger. Bland sammen yoghurt, rømme, hvitløk  og gressløk til dressing i en salatbolle. Smak til med salt og pepper. Tilsett rødbetterninger, gressløk, hvitløk og hakkete valnøtter og bland alt sammen. Smak om det er nok salt og avslutt med et dryss gressløk og valnøtter over salaten. 

CREAMY BEET SALAD WITH WALNUTS

Beetroot is a lovely vegetable that is full of antioxidants and tastes great.Apart from the fact that it can take some time to bake or cook beets, this salad is super simple to make and is perfect for cold lunches, dinner, barbecue food or in packed lunch.

Ingredients

600 g beets
1 dl sour cream or creme fraiche
1 cup Greek yogurt
1 bundle of chives, finely chopped
1 clove of garlic, grated or crushed
salt and pepper
1 dl walnuts + more for  topping

Method

 Cook the beets either in water or put them in a baking dish that you cover with aluminum foil. Back in the oven at 200°C until they are completely tender. The cooking time is about 1 - 2 hours and varies with the size of the beets. Check with a pointed knife that they are tender.

Cool the beets and use disposable kitchen gloves to rub off the skin. Cut the beets in medium sized bites. Combine yogurt, sour cream, garlic and chives for dressing in a salad bowl. Season with salt and pepper. Add beets, chives, garlic and chopped walnuts and mix everything together. Taste if there is enough salt and finish with a sprinkle of chives and walnuts over the salad.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.