Kantareller, linser og kremost labneh på rugbrød
Chantarelles, lentils, cream cheese (labneh) on rye bread. Recipe in english at the bottom of the page 👇🏾
Linser, med kanatareller smaksatt med hvitløk, urter og balsamico er nydelig opp på rugbrød. Jeg har smurt brødskiven med labneh som er avrent yoghurt, (oppskrift finner du her) men vanlig kremost eller rømme kan også brukes. #belgvekster
Ingredienser
- 1,5 dl brune eller grønne linser
- 200 g rensete kantareller
- 1 fedd hvitløk, knust
- Salt
- Nykvernet sort pepper
- Neutral olje til steking
- Urter, persille eller oregano, basilikum og timian kan også brukes
- 1 ss balsamicoeddik
- 2 ss god olivenolje
- Labneh, eller annen kremost
- Rugbrød eller annet godt brød
Slik gjør du
- Kok linsene i rikelig med lettsaltet vann i ca 20 min. De skal være møre, men har litt tyggemotstand. Sil av vannet og sett linsene til side. Ferdigkokte linser fra butikken kan også brukes.
- -
- Rens soppen. Varm en stekepanne og tilsett noen dråper olje før du legger i soppen, ikke for mye sopp om gangen og ikke rør i pannen. Soppen skal få ligge alene uten å bli rørt i et par minutter, rist så på pannen og tilsett knust hvitløk. Vend soppen i olje og hvitløk og stek i 30 sekunder. Tilsett linsene, balsamico, olivenolje og urter. Smak til med salt og nykvernet pepper og server med eller opp på brødskiven.
- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chantarelles, lentils, cream cheese (labneh) on rye bread. Serves 4
Lentils and chantrarelles flavored with garlic, herbs and balsamic vinegar are delish on rye bread. I have smeared the bread with labneh, which is strained yoghurt, (recipe can be found on the blog) but plain cream cheese or sour cream can also be used.
200 g cleaned chantarelles
1 clove of garlic, crushed
Salt
freshly baked black pepper
oil for frying
Herbs, parsley or oregano, basil and thyme can also be used
1 tablespoon balsamic vinegar
2 tablespoons of good olive oil
Labneh, or other cream cheese
Rye bread or other good bread for serving
Ingredients
1.5 dl brown or green lentils200 g cleaned chantarelles
1 clove of garlic, crushed
Salt
freshly baked black pepper
oil for frying
Herbs, parsley or oregano, basil and thyme can also be used
1 tablespoon balsamic vinegar
2 tablespoons of good olive oil
Labneh, or other cream cheese
Rye bread or other good bread for serving