Insalata Caprese
Caprese ( Tomat og mozzarella salat )
Insalata caprese betyr bokstaveligtalt , salaten fra Capri. En perfekt sommersalat som kan lages på noen få minutter. Derfor og fordi den er så utrolig god , lager jeg den hele året. Siden salaten består av få ingredienser er det viktig at man bruker fine modne tomater og olivenolje av god kvalitet. I originalversjonen av Capresesalat bruker man aldri eddik, kun litt olivenolje over salaten for å ikke ødelegge for den delikate mozarellaost smaken.
Nydelig forrett eller smårett, som også egner seg fint som tilbhør, lunsj eller middag med litt godt brød til.
Ingredienser
- 4 store modne tomater eller en mix av forskjellige cherrytomater
- 2 store mozzarella oster eller ca 280 gram baby mozzarella
- 3 ss god olivenolje
- ½ bunt frisk basilikum
- Jeg bruker også litt frisk oregano, men det er ikke nødvendig.
- Flaksalt
- Nykvernet sort pepper
Slik gjør du
- Skjær tomatene i skiver eller båter. Legg tomatene på et fat. Riv de store mozzarellaosten (baby mozarella ostene brukes hele) legg osten sammen med tomatene. Ringle over med god olivenolje. Dryss over flaksalt, pepper og grovhakket basilikum og oregano.