Honning og soya marinert laks med nudler i asiatisk buljong
Recipe for Honey and soya glazed salmon and noodles & asian broth in english at the bottom of the page👇🏾
En dampende skål full av smak og velvær! Lager du denne retten med sobanudler blir den et sunnere alternativ til vanlige nudler. Soba nudler er laget av bokhvete, og rik på mineraler og vitaminer.
Ingredienser
- 4 laksefileter i porsjonsstykker
- 300 g sobanudler
- 3 ss soyasaus
- 1 ts honning
- sesamfrø
- olje til steking
- 8 dl kyllingkraft eller buljong ( vann+terninger)
- Ingefær 1 ts finrevet til laksen og 2 ts hakket til buljong
- 1 stilk sitrongress, delt i biter
- 1 hvitløkfedd
- ½ rød chili eller flak
- 2 ss soyasaus
- 1 lime, saften
- 1 ts sesamolje
- 2 gulrøtter, julienne, finsnittet eller raspet
- 1 squash eller annen grønnsak, julienne, finsnittet eller raspet
- frisk koriander (eller persille)
Slik gjør du
- Kok nudlene og skyll dem raskt i kaldt vann. Rør inn noen dråper olje for å hindre at de kleber seg sammen. Fordel nudlene i skåler. Kok opp buljong, ingefær, sitrongress, knust hvitløk, chili og soyasaus og tilsett saften av 1 lime. Bland soyasausen sammen med ingefær og honning, Pensle laksestykkene med sausen. Dryss over litt sesamfrø og stek fisken i varm stekepanne. Er dere mange og du lager større porsjon, kan fisken stekes på smurt plate i ovn i ca. 8 minutter ved 200 °C. Øs varm suppe over nudlene, tilsett finsnittede grønnsaker, chili og koriander. Topp med laksestykkene og dryss over litt mer sesamfrø og eventuelt mer chili.
Honey and soya glazed salmon and noodles & asian broth
Ingredients
4 salmon fillets in portions300 g sobanudler
3 tablespoons soy sauce
1 teaspoon ginge, finely grated
1 teaspoon honey
sesame seeds
oil for frying
8 dl chicken stock or broth
2 teaspoons minced ginger + 1 ts for the salmon
1 stalk lemon grass, cut into chunks
1 garlic clove
½ red chili or flakes
3 tablespoons soy sauce
1 limes
1 teaspoon sesame oil
2 carrots, thinly, julienne sliced
1 squash or other vegetables, julienne, thinly sliced
fresh coriander, chpped