Hoisin- og sesame laks
Alt i ett middager i langpanne er ganske enkelt den beste og minst kompliserte måten å få middag på bordet uten å rote eller stresse alt for mye. Denne langpanne- middagen med hoisin laks er klar før risen er kokt. Den kan også tilberedes med oysterssaus om du ikke får tak i hoisin og du kan selv bestemme om du vil ha den med eller uten chili.
God middag!
Bland alle ingredienser til marinade og mariner fisken.
…mens brokkolien steker i ovn
Legg den marinerte laksen i langpannen sammen med den halvveis stekte brokkolien og dryss over sesamfrø og eventuelt litt chili.
Legg mangoterninger på den stekte fiskeretten og server med ris, nudler eller quinoa.
Ingredienser
- 500-600 gram laksefilet uten skinn og bein,
- 1 Brokkoli
- 1 Mango
- Nøytral olje til steking
- 1 ss sorte eller hvite sesamfrø og litt chili
- -
- Marinade :
- 1 ts ingefær, revet
- 1 ss sesamolje
- 2 ss soyasaus
- 1 ts flytende honning
- 2.5 ss hoisin saus
- 1 ss riseddik eller lime
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C
- Bland alle ingredienser til marinade i en bolle , form som er stor nok til å ha i fisken. Vend laksen i marinaden og sett kjølig. Del brokkoli i små buketter og legg i en langpanne. Drypp over en klunk olje og dryss over litt salt. Stek i ovn i ca 8-10 minutter.
- Del brokkoli i små buketter og legg i en langpanne. Drypp over en klunk olje og dryss over litt salt. Stek i ovn i ca 8-10 minutter.
- Ta langpannen ut av ovn, snu brokkoli-bukettene og lag plass til laksen. Legg den marinerte laksen i langpannen og sørg for å bruke all marinaden. Drypp den over fisken og brokkoli. Dryss sesamfrø og eventuelt litt chili over fisken.
- Sett langpannen tilbake i ovn i ca 10 minutter. Legg på mango terninger og server med ris, nudler eller quinoa
Karin 29. desember 2021 (13:58)
Denne er helt magisk 😉
Aicha Bouhlou 4. februar 2022 (12:03)
Så hyggelig at du likte den 🙂