Havreflarn med sjokolade
Oat cookies with chocolate recipe in english at the bottom of the page👇🏾
Søte, sprøe, lettlaget! Havreflarn også kalt for svenske havrekjeks da jeg vokste opp i Tyskland er et fast innslag i julen hos oss. Det er ikke nødvendig å ha i sjokolade for å få et godt resultat, for det er mest vanlig å lage dem uten sjokolade.
Ingredienser
- 150 g smør
- 200 g lettkokte havregryn
- 2 egg
- 250 g sukker
- 2 ts bakepulver
- 100 g mørk kokesjokolade 70 %,, hakket
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C
- Smelt smøret og hell det over havregrynene. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett bakepulver, havregrynsblandingen og sjokolade. Vend alt godtog varsomt inn i eggedosisen med en slikkepott eller sleiv. Sett deigen med en teskje på stekeplate dekket med bakepapir. Ha god avstand mellom kakene. Deigen flyter utover når den stekes. Jeg bruker 9 havreflarn per stekebrett. Stek midt i ovnen i ca 5 - 7 minutter til kakene er blitt gylne og litt brune mot kanten. Følg godt med under stekingen. Kakene blir fort for mye stekt.
Oat cookies with chocolate
Yummy cookies! Thinn, crunchy and easily made. You don`t need to add chocolate to get a good result. But i like them best with chocolate
200 grams of quick cooking oatsl
2 eggs
250 g sugar
2 teaspoons baking powder
100g dark chocolate 70%, chopped
Ingredients
150 g butter200 grams of quick cooking oatsl
2 eggs
250 g sugar
2 teaspoons baking powder
100g dark chocolate 70%, chopped
Trude 6. desember 2018 (10:58)
Funker vel like bra med glutenfrie havregryn?
Aicha Bouhlou 6. desember 2018 (19:11)
Det går helt fint!
Kersti 7. desember 2018 (10:53)
Vad med stora, inte lättkokta? Använder bara det hemma jag….
Aicha Bouhlou 7. desember 2018 (13:16)
Jeg har aldri prøvd med store havregryn.