Havreflarn med sjokolade

Oat cookies with chocolate recipe in english at the bottom of the page👇🏾

Søte, sprøe, lettlaget!  Havreflarn også kalt for svenske havrekjeks da jeg vokste opp i Tyskland er et fast innslag i julen hos oss.  Det er ikke nødvendig å ha i sjokolade for å få et godt resultat, for det er mest vanlig å lage dem uten sjokolade.

 

Havreflarn med sjokolade

Stk: 30 -40

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 200 g lettkokte havregryn
  • 2 egg
  • 250 g sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g mørk kokesjokolade 70 %,, hakket

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C
  2. Smelt smøret og hell det over havregrynene. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett bakepulver, havregrynsblandingen og sjokolade. Vend alt godtog varsomt inn i eggedosisen med en slikkepott eller sleiv. Sett deigen med en teskje på stekeplate dekket med bakepapir. Ha god avstand mellom kakene. Deigen flyter utover når den stekes. Jeg bruker 9 havreflarn per stekebrett. Stek midt i ovnen i ca 5 - 7 minutter til kakene er blitt gylne og litt brune mot kanten. 
Følg godt med under stekingen. Kakene blir fort for mye stekt.

Oat cookies with chocolate

Yummy cookies! Thinn, crunchy and easily made. You don`t need to add chocolate to get a good result. But i like them best with chocolate

Ingredients

150 g butter
200 grams of quick cooking oatsl
2 eggs
250 g sugar
2 teaspoons baking powder
100g dark chocolate 70%, chopped

Method

Preheat oven to 200 °C Melt the butter and pour over the oat . Beat eggs and sugar until fluffy. Add the baking powder, oatmixtue mixture and chopped chocolate. Turn everything into the egg mixture and mix well with a spatula or wooden spoon. Put the dough with a teaspoon on a baking sheet covered with parchment paper. Keep a safe distance between the cakes. The dough flows outwards when baked. I use 9 teasppons per baking tray. Bake in oven for about 5 to 7 minutes until the cookies have become golden and slightly brown toward the edge. Observe carefully during cooking, it´s easy to burn them.

4 Comments

  • comment-avatar
    Trude 6. desember 2018 (10:58)

    Funker vel like bra med glutenfrie havregryn?

  • comment-avatar
    Kersti 7. desember 2018 (10:53)

    Vad med stora, inte lättkokta? Använder bara det hemma jag….

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.