Harissa biffburgere med mynte tzatziki
Alle liker en god hamburger. Hemmeligheten er å ha sikkelig godt kjøtt, litt krydder og godt tilbehør. Denne oppskriften eller inspirasjonen som jeg kaller det er et vellykket møte med tre kulturer. Amerika, Nordafrika og Hellas .Recipe For Harissa beef burgers in english at the bottom of this page .
Ingredienser
- Biff burgere:
- 500 gram karbonadedeig av storfe
- 2 ss harissa( marokkansk chili pasta)
- 1 ts spisskummen
- 1/2 ts salt
- tzatziki :
- 1 agurk , skrelt og skivet
- 2 ts salt
- 4 dl gresk yoghurt
- 1 ts hakket hvitløk
- 1 ss hakket frisk mynte
- 1 ss sitronsaft
Slik gjør du
- Begynn med å lage tzatziki: Bland agurkskivene og 1 ts. salt i et dørslag . Plasser dørslag i vasken, og la agurkskivene renne av i 20 minutter. Bruk hånden for å klemme resten av væsken ut av agurkskivene og ha de opp i en bolle. Bland i yoghurt, hvitløk, mynte, sitronsaft og smak til med salt og pepper. Ha alle burger ingrediensene i en stor bolle og bland alt sammen for hånd. Lag fire mellomstore burgere. Stek burgerne på hver side i 3-4 minutter. Serve harissa burgere opp på hamburgerbrød, med salat tilbehør som du liker og deilige mengder mynte tzatziki.
- Bland agurkskivene og 1 ts salt i et dørslag . Plasser dørslag i vasken og la agurkskivene renne av i 20 minutter. Bruk hånden for å klemme resten av væsken ut av agurkskivene og ha de opp i en bolle. Bland i yoghurt, hvitløk, mynte, sitronsaft og smak til med salt og pepper. Ha alle burger ingrediensene i en stor bolle og bland alt sammen for hånd. Lag fire mellomstore burgere. Stek burgerne på hver side i 3-4 minutter. Serve harissa burgere opp på hamburgerbrød, med salat tilbehør som du liker og deilige mengder mynte tzatziki.
Harissa beef burgers with minty tzatziki. Serves 4
Ingredients
Tzatziki: 1 cucumber, peeled, seeded, and cut into slices or chuncks2 teaspoons salt
4 dl Greek yogurt
1 teaspoons minced garlic
1 tablespoon chopped fresh mint
1 tablespoon fresh lemon juice Beef burgers 500 grams ground beef
2 tbsp. harissa
1 tsp. cumin powder
1/2 tsp. salt