Grønn salat med kefirdresing
Akkurat nå er asparges på sitt beste og da er det fristende å bruke dette nydelige grønnsak titt og ofte. Denne knasende sprø salaten med asparges, epler og kefirdressing er perfekt til sommerens grillmat. Det er en lett salat med deilig smak, og den gode kefirdressing med gressløk gjør saus til resten av måltidet overflødig. Salaten er frisk og god og passer til det meste.
I dag serverer jeg den til Bbq laks med louisiana krydder fra LERØY SEAFOOD. Laksefiletene er ferdig marinert, og egner seg både til grilling og steking på panne eller i ovn.
REKLAME i samarbeid med LERØY SEAFOOD
Ingredienser
- 1 stor hjertesalat
- 1 bunt asparges
- 1 bunt reddiker, i skiver
- 2 epler, i tynne skiver
- 3-4 ss tørket tranebær
- Dressing:
- 3 dl kefir
- 1 ts sukker
- 1/2 sitron, saften
- 1 bunt gressløk, finsnittet
- Pepper og salt
Slik gjør du
- Rør sammen dressingen og smak til med eventuelt mer sukker, sitron, salt eller pepper om det trengs. For å smake om dressingen har nok av alt, kan du bruke en bit salat som smakeskje for å dyppe i dressingen, så får du den rette smakskombinasjonen.
- Kutt eller knekk av den trevlete delen av asparges eller der hvor det grønne går over i hvit/lilla. Kok aspargesen i saltet vann i ca 1-2 minutter. Ikke kok for lenge. Aparges skal være sprø i konsistens. Hell av kokevann og avkjøl aspargesen med en gang i iskald vann. Da holder de seg fine til du skal bruke dem.
- Riv salatblader i grove biter og bland med epler, reddiker, asparges og tranebær på et stort serverigsfat. Hell over dressingen og bland den i salaten. Topp med litt mer tranebær.