Grønn salat med brokkoli og nøtter
En frisk, grønn salat med knasende brokkoli og hasselnøtter. Varier gjerne med andre typer nøtter. Ønsker du en mer mettende variant, kan du for eksempel tilsette linser eller quinoa.
Ingrediensen
- 1 liten brokkoli, delt i buketter
- 1⁄2 rødløk, skåret i ringer
- 1 dl hasselnøtter, grovhakkede
- 1 dl lyse rosiner
- 1 lite og sprøtt salathode
- Vinaigrette:
- 2 ss hvitvinseddik
- 1 ts sukker
- 4 ss extra virgin olivenolje
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Kok opp rikelig med vann. Legg i brokkolibukettene, og la dem koke i 1–2 minutter. Ha brokkolien rett over i isvann eller hold den under rennende iskaldt vann til den er helt avkjølt. La den renne godt av, og klapp den tørr med litt kjøkkenpapir. Rør sammen dressingen i en salatbolle,og ha i brokkoli,rødløk og mesteparten av hassel- nøttene og rosinene. Bland godt. Løft salaten forsiktig i rett før servering, slik at bladene ikke blir knust. Dryss over resten av nøttene og rosinene.