Grissini og Arrabiattasaus

Grissini er brøddeig som formes til tynne pinner og stekes knasende sprø i ovnen. Her har jeg laget grissini med oliven som jeg serverer med en hissig arabiattasaus/ dip til småsnacks. Brødstengene er kjempegode som tilbehør til suppe og spekemat, og arabiattasausen kan også brukes i pasta eller serveres gjerne sammen med andre middagsretter som fisk og kylling. 

 

 

Grissini og Arrabiattasaus

Ingredienser

  • GRISSINI :
  • 1 pose tørrgjær
  • 600 g speltmel
  • 2½ dl lunkent vann (40 grader)
  • 1 ts honning, eller sirup
  • 2 ss olivenolje + mer
  • 2 ts flaksalt
  • 1 lite glass sorte oliven uten stein, hakket
  • ARRABBIATASAUS:
  • 1 gulrot, i små terninger
  • 1 rødløk, hakket
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 rød tørket chili, knust eller chiliflak
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C
  2. GRISSINI: Bland alle de tørre ingrediensene. Ha i vann, honning og olje. Arbeid deigen smidig og fin i kjøkkenmaskin eller for hånd. Smør en stor bolle med olje og legg deigen oppi, deretter snur du den slik at overflaten er dekket av olje. Sett til heving på et lunt sted til deigen har hevet til dobbel størrelse ca 1 time.
  3. Del deigen i to, og kjevle den ut til et rektangel med ca 1/2 cm tykkelse. Dryss over oliven og flaksalt . Bruk et pizzahjul eller kniv til å dele opp i striper. Brett hver stripe over fyllet og rull til tynne lange pølser og legg på bakepapir belagt stekebrett.
  4. Sett til heving i 15 minutter og stek i ca 10 minutter til de er gylne. Grissini er ofte best dagen etter de er bakt og kan holde seg fint i en tett boks i et par uker.
  5. ARRABBIATA:Varm oljen i en kasserolle og surr løk og gulrøtter til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili, og la det surre et par minutter til. Tilsett hakkete tomater og balsamicoeddik. La tomatsausen koke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper og kjør i kjøkkenmaskin eller med håndblender til en jevn saus.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.