Ovnsstekt aubergin og paprikasalat
Denne nydelige salaten av ovnsstekte auberginer og grillet paprika laget jeg til et middagsselskap vi hadde i helgen. Jeg lot meg inspirere av marokkanske salaters uventete, men velbalanserte ingredienser og tilberedning og har laget en salat som også kan brukes på brødskiven, som dip eller istedenfor salsa. Den ble så god som jeg håpet på og er akkurat nå min favoritt auberginerett. Vi serverte salaten sammen med andre vegetarretter, lammekjøtt og pilaf i en stor meze. Det som var igjen av salaten brukte vi dagen etter som fyll i varme pitabrød sammen med spicy ovnsstekt blomkål. Nam!
Ingredienser
- 4 store auberginer
- 4 paprika, jeg bruker den lange typen som er lettest å fjerne skinnet på.
- 1 neve persille, hakket og litt til pynt
- 1 fedd hvitløk, knust
- 4 ss Olivenolje
- 1/2 sitron, saften
- Salt
- Pepper
- 3 ss granateple melasse
- 1/2 - 1 granateple, frøene (litt avhengig av størrelse, men bruk så mye du ønsker)
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Del auberginer i to og riss inn kryss med en kniv i snittflatene eller prikk med en gaffel. Legg de i en ildfast form. Hell over litt olivenolje og stek i ca. 20 - 30 minutter i ovnen til de er helt mør. Avkjøl auberginene. Bruk en skje til å grave auberginekjøttet ut av skinnet og grovhakk.
- Legg paprikaen hele eller halve om du vil slippe å snu dem underveis, under grillen i stekeovnen til skinnet er helt sort. Legg de grillede paprikaene over i en bolle og dekk bollen med plastfolie, eller legg dem i en plastpose som du knyter. La paprikaen ligge slik til de er blitt litt avkjølt, nå skal skinnet være ganske løst. Fjern skinn og kjerner, del paprikakjøttet i strimler og grovhakk. Legg paprikaen sammen i en salatbolle med auberginkjøttet.
- Tilsett persille, granateplemelasse, halvparten av granateplekjernene og knust hvitløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Bred salaten utover et fat for det blir penest. Drypp over litt olivenolje og dryss over resten av granateplekjerner og litt persille.