Frokostmuffins
Recipe for breakfast muffins in english at the bottom.Deilige frokostmuffins som smaker hele dagen. Kan brukes som mellomåltid, turmat , i matpakken eller til dessert. Jeg har brukt gulrot, dadler, tranebær og banan for å søte muffinsene mest mulig naturlig. De kan serveres med eller uten yoghurt til frokost eller med kremost topping og pisket fløte til dessert.
Ingredienser
- 3 egg
- 1 dl sukker ( kan byttes ut med honning)
- 150 g smør
- 1 dl melk
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 dl hvetemel (spelt)
- 2 dl havregryn lettkokte
- 1 dl tranebær (eller rosiner), hakket
- 1 dl dadler, hakket
- 2 dl raspet kokos
- 1 moden banan most
- 5 dl raspet gulrot
- ½ ts muskat
- 2 ts kanel
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 180 °C
- Visp egg og sukker til lett eggedosis. ( skal du bruke honning istedenfor sukker, piskes eggene for segt, så tilsettes honning sammen med smeltet smør og melk) Smelt smøret og bland det med melken. Ha det i eggedosisen. Bland i mel, havregryn, kokos, vaniljesukker og bakepulver og ha i banan, gulrot, dadler, tranebær og krydder til slutt. Fordel røren i muffinsformene og stek dem i 20 - 25 minutter på 180°C.
Breakfast muffins
Delicious breakfast muffins that taste all day. Can be used as a snack for lunch or dessert . I have used carrot , dates, cranberries and banana for a more natural sweetness. They can be served with or without yogurt for breakfast or with cream cheese topping and whipped cream for dessert.
1 dl sugar
150 g butter
1 dl milk
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon vanilla
2 dl flour
2 dl oatmeal lightly cooked
1 cup cranberries (or raisins), chopped
1 dl dates, chopped
2 dl grated coconut
1 ripe banana pureed
5 dl grated carrots
½ teaspoon nutmeg
2 teaspoons cinnamon
Ingrediens
3 eggs1 dl sugar
150 g butter
1 dl milk
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon vanilla
2 dl flour
2 dl oatmeal lightly cooked
1 cup cranberries (or raisins), chopped
1 dl dates, chopped
2 dl grated coconut
1 ripe banana pureed
5 dl grated carrots
½ teaspoon nutmeg
2 teaspoons cinnamon