Frokostmuffins

Recipe for breakfast muffins in english at the bottom.Deilige frokostmuffins som smaker hele dagen. Kan brukes som mellomåltid, turmat , i matpakken  eller til dessert. Jeg har brukt gulrot, dadler, tranebær og banan for å søte muffinsene mest mulig naturlig. De kan serveres med eller uten yoghurt til frokost eller med kremost topping og pisket fløte til dessert.  

frokostmuffins-5

Frokostmuffins

Stk: 12 - 15

Ingredienser

  • 3 egg
  • 1 dl sukker ( kan byttes ut med honning)
  • 150 g smør
  • 1 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl hvetemel (spelt)
  • 2 dl havregryn lettkokte
  • 1 dl tranebær (eller rosiner), hakket
  • 1 dl dadler, hakket
  • 2 dl raspet kokos
  • 1 moden banan most
  • 5 dl raspet gulrot
  • ½ ts muskat
  • 2 ts kanel

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 180 °C
  2. Visp egg og sukker til lett eggedosis. ( skal du bruke honning istedenfor sukker, piskes eggene for segt, så tilsettes honning sammen med smeltet smør og melk) Smelt smøret og bland det med melken. Ha det i eggedosisen. Bland i mel, havregryn, kokos, vaniljesukker og bakepulver og ha i banan, gulrot, dadler, tranebær og krydder til slutt. Fordel røren i muffinsformene og stek dem i 20 - 25 minutter på 180°C.

Breakfast muffins

Delicious breakfast muffins that taste all day. Can be used as a snack for lunch or dessert . I have used carrot , dates, cranberries and banana for a more natural sweetness. They can be served with or without yogurt for breakfast or with cream cheese topping and whipped cream for dessert.

Ingrediens

3 eggs
1 dl sugar
150 g butter
1 dl milk
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon vanilla
2 dl flour
2 dl oatmeal lightly cooked
1 cup cranberries (or raisins), chopped
1 dl dates, chopped
2 dl grated coconut
1 ripe banana pureed
5 dl grated carrots
½ teaspoon nutmeg
2 teaspoons cinnamon

Method

Beat the eggs and sugar until light and fluffy. Melt the butter and mix it with milk. Pour into the egg mixture. Mix in flour, oatmeal, coconut, vanilla sugar and baking powder and add the banana, carrot, dates, cranberries and spices to finish. About 12 - 15 muffins Divide batter into muffin molds and bake for 20 - 25 minutes at 180 ° C.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.