Currysuppe med scampi og risnudler
Easy made red curry soup with prawns and rice noodles recipe in english at the bottom of the page👇🏾
Curry er en gjenganger hos meg og denne smakfulle suppen med scampi og risnudler er en super ukemiddag som du lett lager på omtrent 20 minutter.Husk på at skal du spise såkalte tropiske reke- også kjent som scampi, kongereker eller tigerreker – skal du være nøye med å kun kjøpe ASC-sertifiserte eller MSC-sertifiserte reker. Slike sertifiserte tropiske reker er et miljømessig godt valg. Sjekk WWFs guide til bærekraftig sjømat.
Ingredienser
- 1 ss solsikke olje, til steking
- ½ chili, finhakket ( vær forsiktig og begynn med mindre om du ikke er vant med sterk krydret mat)
- 2 1/2 ss rød thai currypaste ( her kan du også prøve deg frem, den er sterk)
- 4 dl kokosmelk
- 1 tommelstor ingefær, skivet
- 6 dl kylling/ hønsekraft eller buljong (Vann og buljong terning) + 1 dl vann om den blir for salt ( både currypaste og buljong innholder en del salt)
- 3- 4 kaffirlime (limeblader)
- 12 store eller 250 g rå scampi, skrelt
- 2 – 3 ts fiskesaus
- En stor neve grønnsaker som brokkolino, brokkoli i små buketter eller sukkererter
- 1 lime, saften
- Frisk koriander, hakket
- 100 g risnudler eller mer omdu er veldig sulten
Slik gjør du
- Varm olje i en stor gryte og fres chili. Tilsett currypaste og fres videre sammen med chili i 30 sekunder. Hell i en tredjedel av kokosmelken. Kok opp under omrøring og småkok til det dannes noen fettperler på overflaten. Ha i resten av kokosmelken, ingefær og buljong og la småkoke i noen minutter. Tilsett scampi, kaffirlimeblader og fiskesaus og kok i noen minutter til scampi har skiftet farge. Tilsett grønsakene helt til slutt og rør i lime saften. Nudlene kan tilsettes mot slutten av koketiden sammen med grønsakene eller kokes for seg.
- Enkleste måten å koke risnudler på er å legge nudlene i en bolle og helle kokende vann over nudlene. Dekk til bollen og la nudlene ligge i bløt i ca. 3 minutter. Hell av vannet og skyll nudlene i kaldt vann. Klipp gjerne risnudler litt med saks, da blir de lettere og håndtere. La dem renne godt av seg og bland inn litt sesamolje så de ikke klistrer seg. Fordel nudler i skåler, øs over currysuppe med scampi og server med mer lime, hakket chili og koriander.
Easymade red curry soup with prawns, serves 2
Ingrediens
1 tbsp sunflower oil, for frying½ chilli, finely chopped (be careful and start with less if you are not accustomed with strong spicy food)
2 1/2 tablespoons red thai curry paste (careful, it is strong)
4 dl coconut milk,
Thumb large ginger, sliced
6 dl chickens stock or broth + 1 dl water if to salty (both currypaste and broth contain some salt )
3-4 kaffir lime (lime leaves)
12 big or 250 g raw prawns, peeled
2-3 teaspoons fish sauce
Brokkolino, broccoli ( small florets) or sugar snap peas
1 lime, juice
Fresh cilantro, chopped
100g thin rice noodles or more
Oda 16. januar 2017 (12:51)
Hei:) Vil bare si at kokeboken din er helt fantastisk, i likhet med bloggen og inleggene dine på instagram. Utrolig inspirerende.
Aicha Bouhlou 17. januar 2017 (18:48)
Hei Oda, da må jeg bare svare at din hyggelig melding er en stor inspirasjon for meg.