Ceviche sild med lime, chili og mango
Lag deilig sild med smaker inspirert av peruansk ceviche. Mango, lime, koriander og chili er utrolig godt sammen med sild.
Ingredienser
- 3 lime, juice
- 1 dl eddik (7 %)
- 1, 5 dl sukker
- 2 1/2 dl vann
- ca 450 g kryddersild
- 1 liten rødløk, i tynne skiver
- 1 mango, i biter
- 1 rød chili, tynne skiver
- Koriander, hakket
Slik gjør du
- La sildefiletene ligge i kaldt vann i noen timer, eller til silden er passe salt. Hell av vannet og skjær sildefiletene i biter. Bland eddik, sukker og vann i en kasserolle og kok opp. Tilsatt limejuice og avkjøl lake. Legg sild, løk, mango, chili og koriander lagvis på et glass. Hell lake over og sett på lokk. Oppbevar silden kaldt . Silden bør trekke et døgn i kjøleskapet før den spises.