Blomkål og brokkolisuppe med cheddar og et dryss søt paprika

Suppe er alltid godt og spesielt på regnfulle, kalde dager. De er med å skape litt solskinn og varme i mørketiden. Jeg lager ofte supper spesielt om mandagen, da bruker jeg det jeg har igjen av grønsaker etter uken. Denne suppen er deilig uansett årstidog du trenger ikke å vente til du har grønsakrester.

 

 

 

 

Blomkål og brokkolisuppe med cheddar og et dryss søt paprika

personer: 4

Ingredienser

  • 1 blomkålhode
  • 1 broccolihode ca 400 gram
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk , finhakket
  • 2 ss smør
  • 1 l grønnsakbuljong (terning + vann)
  • 3 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • pepper
  • salt
  • søt paprika (kan sløyfes)
  • persille, hakket (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Del opp grønnsaken og skjær i biter. Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og stek til løken er myk . Tilsett blomkål, brokkoli og grønsakbuljong. La suppen småkoke i ca 10 minutter. Visp mel i melken til den er klumpefri og ha opp i suppen . Gi suppen et oppkok under stadig omrøring . Mos suppen med en stavmikser. Tilsett cheddar ost og rør til osten har smeltet. Smak til med pepper.   Server med dryss søt paprika og finhakket persille .

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.