Blomkål og brokkolisuppe med cheddar og et dryss søt paprika
Suppe er alltid godt og spesielt på regnfulle, kalde dager. De er med å skape litt solskinn og varme i mørketiden. Jeg lager ofte supper spesielt om mandagen, da bruker jeg det jeg har igjen av grønsaker etter uken. Denne suppen er deilig uansett årstidog du trenger ikke å vente til du har grønsakrester.
Ingredienser
- 1 blomkålhode
- 1 broccolihode ca 400 gram
- 1 løk, hakket
- 2 fedd hvitløk , finhakket
- 2 ss smør
- 1 l grønnsakbuljong (terning + vann)
- 3 dl melk
- 2 ss hvetemel
- pepper
- salt
- søt paprika (kan sløyfes)
- persille, hakket (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Del opp grønnsaken og skjær i biter. Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og stek til løken er myk . Tilsett blomkål, brokkoli og grønsakbuljong. La suppen småkoke i ca 10 minutter. Visp mel i melken til den er klumpefri og ha opp i suppen . Gi suppen et oppkok under stadig omrøring . Mos suppen med en stavmikser. Tilsett cheddar ost og rør til osten har smeltet. Smak til med pepper. Server med dryss søt paprika og finhakket persille .