Blåskjell i tomatsaus
Ingredienser
- 1 kg blåskjell
- 1 liten løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- ½ ts chiliflak eller litt fersk chili, hakket
- 1 boks tomater, hakket
- 1 ts tomatpuree
- 1 ts honning eller sukker
- 1 dl eplemost eller tørr hvitvin
- En neve frisk basilikum, hakket
- 2 ss olivenolje
Slik gjør du
- Stek løk og hvitløk i olivenolje til myk. Tilsett chili, tomatpure og sukker og fres litt sammen med løken. Ha i tomater og eplemost eller hvitvin og kok opp. Kok sausen i noen minutter før du ha i blåskjell. Kok blåskjellene i tomatsaus under lokk og rist gryten godt med lokk på inn i mellom. La skjellene dampe på høy varme til alle har åpnet seg. Bland i hakket basilikum og server med brød.
Mussels in tomato sauce. Serves 2
Ingredients
1 kg mussels1 onion, chopped
2 clove garlic, chopped
½ teaspoon chili flakes or some fresh chilli, chopped
1 can tomatoes, chopped
1 teaspoon tomatopaste
1 teaspoon honey or sugar
1 dl dry white wine or apple juice (optional)
Some fresh basil, chopped
2 tablespoon olive oil