Blåskjell i tomatsaus

Recipe for mussels in tomato & basil in english at the bottom of the page👇🏾

Blåskjell i tomat og basilikumsaus

Personer: 2

Ingredienser

  • 1 kg blåskjell
  • 1 liten løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • ½ ts chiliflak eller litt fersk chili, hakket
  • 1 boks tomater, hakket
  • 1 ts tomatpuree
  • 1 ts honning eller sukker
  • 1 dl eplemost eller tørr hvitvin
  • En neve frisk basilikum, hakket
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Stek løk og hvitløk i olivenolje til myk. Tilsett chili, tomatpure og sukker og fres litt sammen med løken. Ha i tomater og eplemost eller hvitvin og kok opp. Kok sausen i noen minutter før du ha i blåskjell. Kok blåskjellene i tomatsaus under lokk og rist gryten godt med lokk på inn i mellom. La skjellene dampe på høy varme til alle har åpnet seg. Bland i hakket basilikum og server med brød.

Mussels in tomato sauce. Serves 2

Ingredients

1 kg mussels
1 onion, chopped
2 clove garlic, chopped
½ teaspoon chili flakes or some fresh chilli, chopped
1 can tomatoes, chopped
1 teaspoon tomatopaste
1 teaspoon honey or sugar
1 dl dry white wine or apple juice (optional)
Some fresh basil, chopped
2 tablespoon olive oil

Method

Sauté onions and garlic in olive oil until soft. Add chili, tomato paste and sugar and stir for 30 seconds, than add tomatoes, and apple juice or white wine and bring to a boil. Cook the sauce for a few minutes before you add the mussels. Cover with lid and cook for a couple of minutes. Shake the casserole well with the lid on in between. Let the mussels steam on high heat until all have opened . Mix in chopped basil and serve with bread and aioli.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.