Avokadokake med lime og pistasjenøtter

Avokado er super mat. Den smaker ikke bare helt nydelig, men er også rik på vitaminer og verdifulle fettsyrer, som er bra for kroppen vår og i tillegg gir vakker hud og hår. Vi har  alle en deilig oppskrift for guacamole, salater, smoothies og snacks. Men du har kanskje aldri prøvd å lage kake med avokodo før ? Denne saftige og deilige avokado kaken er blitt min faste påske tradition. Recipe for avocado cake with lime and pistachio in english at the bottom of this page

avocadokake-5-                   avocadokake-3-

 

Avokadokake med lime og pistasjenøtter

Stk: 10

Ingredienser

  • 200 gram smør , bruk romtemperert
  • 200 gram sukker
  • 4 egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 50 gram malte mandler
  • 150 gram pistasjenøtter, halvparten malt og resten hakkete til pynt
  • 2 ts bake pulver
  • 300 gram hvetemel
  • Skall fra en lime og saften
  • Knivsodd salt
  • 2 avokado, puree
  • 1 dl melk .

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 175°C
  2. Rør smør og sukker lyst og luftig og rør inn ett og ett egg.  Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og salt. Bland i mandler, malte pistasjenøtter, avokado puree, lime saft og skall. Rør til en jevn masse og tilsett melk til slutt.  Smør en brødform med smør eller kle den med bakepapir. Hell i kakerøren og stek kaken på 175°C i ca 50 minutter. Pynt kaken med melisglasur og dryss over resten av pistasjenøttene.

Acocadocake with lime and pistachio

Ingrediens

200 grams of butter. (Use softened butter
200 grams sugar
4 eggs
2 teaspoons vanilla sugar
50 grams ground almonds
150 grams pistachios halv ground and the rest chopped for garnish
2 teaspoons baking powder
300g plain flour
1 lime juice and zest
Pinch salt
2 avocados, puree
1 ml milk

method

Beat butter and sugar bright and fluffy and stir in eggs one and one. Add flour, baking powder and vanilla sugar and salt. Mix in almonds, ground pistachios, avocado puree, lime juice and zest. Stir until a smooth mass and add milk to finish. Grease a baking tin with butter or dress it with baking paper. Pour in cake mixture and bake at 175 °C for about 50 minutes. Decorate the cake with icing and the choppy pistachios

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.