Endivesalat med oliven
Denne salaten ble ofte servert i mitt barndomshjem når vi hadde gjester. Grunnen var nok både at vi elsket oliven og at denne salaten var veldig lett å lage. Det var heller ingen ulempe at den kunne stå litt uten å miste sin sprøhet. Hvis du ikke klarer å venne deg til endivesalatens smak, kan du prøve å legge bladene i lunkent vann en kort stund for å fjerne litt av bitterheten. Etter badet må den en runde i kaldt vann for å få tilbake sprøheten. Du kan også prøve å blande en klype sukker eller honning i dressingen, det demper bittersmaken. Endivesalat blir også kalt sikori.
Ingredienser
- 200 g oliven eller mer, uten stein
- ½ rødløk, hakket
- en neve persille, hakket
- 4 ss extra virgin olivenolje
- ½ sitron, saften
Slik gjør du
- Bland oliven med løk, persille, olje og sitron. Skyll og tørk sikorisalaten og anrett den på et fat eller flere tallerkener. Fyll bladene med oliven.