Linsesuppe

Det er ingenting som varmer og gleder mer en en solid bolle med suppe når det er kaldt ute. I denne enkle oppskriften med grønnsaker, linser og tomat har jeg prøvd å gjenskape en deilig suppe min mor pleide å lage til oss. Jeg har brukt små pasta-kuler i oppskriften, som også kan erstattes med risolino eller byggryn. Perle-pasta kjøper jeg  i innvandrerbutikker.

Linsesuppe

Porsjoner: 4

Ingredienser

  • 2 dl brune linser
  • 2 ss olivenolje
  • 1 gul løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 2 stk stangselleri, i små biter
  • 3 gulrøtter i terninger
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl brune linser
  • 1 boks tomater, hakkede tomater
  • 1 ts paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1/2 ts malt ingefær  
  • Pepper og salt
  • 1,5 l grønnsakbuljong (vann-buljongterninger)
  • 1 dl perlepasta
  • Litt chili eller cayenne pepper (valgfritt)

Slik gjør du

  1. Varm olivenolje i en stor gryte og surr løk, hvitløk, gulrøtter og selleri på middels høy varme til løken er myk. Tilsett tomatpuré og fortsett å surre med grønnsakene i 1 minutt. Ha i krydder,  tomater og linser, og rør godt. Hell i vann + grønnsakbuljong og kok opp. Dekk til med lokk og reduser varmen.
  2. Kok i ca 35-40 minutter eller til linsene er møre. Tilsett perle-pasta i gryten de siste 15 minuttene av koketiden. Hell i litt mer kokende vann om du synes den er for tykk og smak til med salt og pepper. Ha i frisk koriander rett før servering. 

LENTIL SOUP. Serves 4

There’s nothing quite as comforting as a pot of hearty soup when it’s cold and wintry outside.  This lovely tomato lentil soup will warm you up & makes great leftovers.

Ingredients

2 tbsp olive oil 
1 yellow onion 
2 sticks seleri
3 carrots 
2 cloves garlic 
2 tbsp tomato paste
2 dl brown lentils
1 can tomatoes 
1 tsp paprika 
1 tsp cumin
1/2 tsp ground coriander
 1/2 tsp ground ginger
A pich black pepper 
1.5 l vegetable broth
 1 dl pearl pasta or risolino
Fresh coriander, chopped 

Method

Chop onion & garlic, and slice the carrots & seleri in small pieces. Add olive oil, onion, garlic, carrots, celery  to a large pot and sauté over medium heat until the onions are soft. Add the tomato paste and continue to sauté for 1 minute. Add spices , tomatoes & lentils, & stir to combine. Add vegetable broth & bring to boil. Cover with a lid and turn the heat down. 

Cook for about  35- 40 minutes or until the lentils are tender. Add pearl pasta to the pot the last 15 minutes of cooking time. 

Add chopped  coriander, adjust the salt if needed and add some chili if you like it hot. 

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.