Gresskarsuppe med kokosmelk
Enkel og god gresskarsuppe som er toppet med spirer og gresskarfrø.
Ingredienser
- 1 liten løk
- 1 ss frisk ingefær, revet
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1/2 rød chili, hakket
- 1,2 kg gresskar, rens og skjær i terninger
- Ca 1 liter grønnsakbuljong eller kraft
- 2 dl kokosmelk
- 1 lime , saften
- salt og pepper
- Olje til steking
Slik gjør du
- Fres løken i litt olje til den begynner å bli myk. Tilsett ingefær, chili, hvitløk og stek i et par minutter til. Ha i gresskar, og kraft eller buljong. Kok opp og la det hele småkoke til gresskar er helt møre, i omtrent 20 -30 minutter. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i mikser. Tilsett kokosmelk eller rømme og smak til med limesaft, pepper og salt.
- Server med friske spirer og gresskarfrø eller bare litt hakket koriander.