Gulrot- og auberginesalat med belugalinser
Krydrede ovns ekte grønnsaker, crispy kål, søte aprikoser og syltet ingefær gjør denne salaten til en smaksbombe. Sammen med belugalinser er dette en perfekt og varmende middagssalat.
Ingredienser
- 400 g gulrøtter, gjerne i forskjellige farger, skrelt og skåret i skiver
- 2 mellomstore auberginer, delt i like store biter som gulrøttene
- 1 rødløk, grovhakket
- 2 ts malt spisskummen
- 1⁄2 ts gurkemeie
- 1 ts chiliflak
- 4–5 curryblader fra innvandrerbutikk
- 150 g grønnkål
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- salt og pepper
- 3 ss hakket, tørket aprikos
- 3 ss hakket, syltet ingefær
- 3 dl ferdigkokte belugalinser
- 1 lime, saften av
- frisk koriander, hakket
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 200 °C
- Bland gulrøtter, aubergine, løk med spisskummen, gurkemeie, curryblader 2 ss olje og litt salt. Legg utover et steke brett. Stek i 30 minutter eller til grønsakene er møre.
- Fjern stilkene på grønnkålen. Masser 1 ts olje inn i kålen og legg den oppå grønnsakene sammen med aprikosene og stek i ca. 5 minutter til. Grønnkålen skal være litt crispy.
- Ha alt over i en salatbolle eller på et fat, og bland inn syltet ingefær, linser og koriander. Smak til med limesaft og salt.