Kransekakestenger
Kransekake til jul eller andre høytidsdager? Noen ganger kjøper jeg ferdig kransekakedeig i butikken for å lage kransekakestenger, men som oftes bruker jeg denne oppskriften og lager deigen selv. Det er ikke så vanskelig, men det tar selvfølgelig litt lengre tid .
Ingredienser
- 500 g mandler
- 3 -4 eggehvite
- 500 g melis
- 50 g kokesjokolade
- Pistasjnøtter, hakket
Slik gjør du
- Skåld halvparten av mandlene. Hell kokende vann over mandlene og la trekke i noen minutter. Skyll i kald vann og og klem mandlene ut av skallet med fingrene. La de skåldete mandlene tørke i noen timer eller natten over.
- Bruk et mandelkvern eller foodprosessor og mal skåldede og uskåldede mandler.
- Bland inn melis og elt inn eggehviter. Tilsett mer eggehvite om deigen er for kompakt. Deigen skal være seig og fast. Pakk deigen i plastfolie og la den stå i kjøleskapet i et par timer og gjerne natten over. Da blir den lettere å jobbe med.
- Forvarm ovnen til 200°C
- Del deigen i 8 emner og trill ut til 8 fingertykke pølser. Skjær pølsene i ca 8 cm lange biter. Legg bitene på bakepapir og stek dem ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl kransekakestengene på rist.
- Smelt kokesjokolade over vannbad og dypp begge endene av kransekakestengene i sjokoladeglasuren. Legg dem på bakepapir og strø over hakkete nøtter. La kransekakestenger ligge på bakepapir til sjokoladen har stivnet.
- Oppbevar stengene i tett boks eller i frysen.