Jålete eplekake med granatepler og timian
Ingredienser
- 4 epler
- 2 ss sukker
- 1 ss malt kanel
- Kakerøre:
- 200 g smør, romtemperert
- 200 g sukker
- 4 egg , romtemperert
- 180 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 3 ss honning
- Granateplejuice fra en halv granateple
- Friske timian kvister
- Granateplekjerner fra halv granateple
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180 ºC.
- Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
- Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Vend i mel og bakepulver og ha blandingen over i en smurt kakeform .Dytt eplene biter i kakerøre sett kaken i ovn. Stek kaken i ca 45 min.
- Ha honning og timian i en liten kjele sammen med granateplejuicen og varm forsiktig opp. La timian trekke i 1 min. Lag små hull i den varme kaken med cocktailpinne eller tannpirker. Fordel sirupen jevnt over den varme eplekaken og avslutt med å drysse over granateplekjerner og noen timian blader til pynt .
Line 3. oktober 2018 (21:24)
Hei. Mel er vist glemt av i ingredienslisten, hvor mye er det som skal i? Høres ellers ut som en deilig kake 🙂
Aicha Bouhlou 4. oktober 2018 (08:34)
Hei Line,
det skal være 180 gram mel og takk for at du gjorde meg oppmerksom på det.
Aicha