Gulrotsuppe med ingefær og appelsin
Carrot soup with ginger and orange recipe in english at the bottom of the page 👇🏾
Høst er suppetid og det er mye varme og kos i en rykende suppetallerken med masse smak og gjerne godt brød til. I dag har jeg laget en enkel og god gulrotsuppe som jeg serverer med brødskiver toppet med avokado og krydder.
Ingredienser
- 500 gr gulrøtter, skrell og skjær i biter
- 1 løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 1.5 ss revet, frisk ingefær
- 1 rød chili, uten frø og hakket
- 3 dl ferskpresset appelsinjuice eller en god juice fra kjøledisken
- 6 dl grønnsakraft eller buljong
- Litt olivenolje
- Salt
- Pepper
- Frisk koriander, hakket
Slik gjør du
- Varm oljen i en gryte og fres løk, hvitløk, chili, gulrot og ingefær et par minutter under omrøring til blank. Tilsett buljong og appelsinjuice. Legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 20 minutter. Kjør suppen glatt og jevn i en hurtigmikser eller med håndblender og smak til med salt og pepper. Server suppen varm med brød eller avokado toast om du vil.
CARROT SOUP WITH GINGER AND ORANGE. Serves 4
Autumn is a soup season and there is a lot of comfort and warmth in a rich soup with lots of flavor and some good bread on the side. Today I have made a simple and good carrot soup that I serve with avocado toast.
Carrot soup with ginger or orange
1 onion, chopped
3 cloves of garlic, chopped
1.5 tablespoons grated fresh ginger
1 red chili, without seeds and chopped
3 dl freshly squeezed or a good orange juice from the fridge
6 dl vegetable or broth
olive oil
Salt
Pepper
Fresh coriander, chopped
Ingredients
500 g carrots, peel and chop in pieces1 onion, chopped
3 cloves of garlic, chopped
1.5 tablespoons grated fresh ginger
1 red chili, without seeds and chopped
3 dl freshly squeezed or a good orange juice from the fridge
6 dl vegetable or broth
olive oil
Salt
Pepper
Fresh coriander, chopped
12 kjøttfrie, enkle og velsmakende middagsretter – Aichas Mat 20. november 2017 (11:57)
[…] […]