Pannestekt skrei med fennikelrisotto

Få fiskeopplevelser er bedre enn å finne fersk skrei i nesten alle fiskedisker nå. Skrei er torsk på sitt aller beste. En fantastisk råvare og et av vinterens store høydepunkter. Det er sesong nå og jeg kommer til å nyte den så ofte som mulig fremover.

Pannestekt skrei med fennikelrisotto

Personer: 4

Ingredienser

  • 600 g skrei / torsk i porsjonstykker
  • 1/2 grønn squash, skjær i små terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 fennikel, skjær i skiver og ta vare på det grønne til å drysse over risottoen
  • 4 dl Risottoris
  • 1 dl hvitvin eller 2 ss hvitvins eddik
  • 10 - 12 dl grønnsakbuljong
  • Olivenolje til steking
  • 2 ss smør, valgfritt
  • Litt parmesan, revet

Slik gjør du

  1. Stek squashterninger i litt olje og sett til side.
  2. Dryss fiskestykkene lett med salt og la dem ligge i ca. 10 minutter.
  3. Kok opp grønsakbuljongen og hold den varm hele tiden.
  4. Fres finhakket løk, hvitløk og fennikel i olivenolje i en stor tykkbunnet kjele. Tilsett risottorisen og fres den sammen med løken til du ser at den er blank. Rør i gryten hele tiden. Tilsett vin eller hvitvinseddik og la den dampe ut. Spe med varm buljong litt og litt mens du rører i risen. Fortsett til risen er al dente. Risotto skal være al dente og fremdeles ha litt væske igjen. Bland inn smør og parmesan og og smak til med salt og pepper.
  5. Varm oljen i en stekepanne og legg i fiskestykkene. Stek fisken i god og varm stekepanne i 4-5 minutter. La filene få ligge rolig i pannen slik at de får en fin stekeskorpe. Snu fiskestykkene, tilsett gjerne litt smør og stek et par minutter til på andre siden til de begynner å flake seg.
  6. Gi squashbitene en rask oppvarming. Dryss squash over risottoen sammen med det grønne fra fennikelen og server sammen med fisken.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.