Pannestekt skrei med fennikelrisotto
Få fiskeopplevelser er bedre enn å finne fersk skrei i nesten alle fiskedisker nå. Skrei er torsk på sitt aller beste. En fantastisk råvare og et av vinterens store høydepunkter. Det er sesong nå og jeg kommer til å nyte den så ofte som mulig fremover.
Ingredienser
- 600 g skrei / torsk i porsjonstykker
- 1/2 grønn squash, skjær i små terninger
- 1 løk, finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 fennikel, skjær i skiver og ta vare på det grønne til å drysse over risottoen
- 4 dl Risottoris
- 1 dl hvitvin eller 2 ss hvitvins eddik
- 10 - 12 dl grønnsakbuljong
- Olivenolje til steking
- 2 ss smør, valgfritt
- Litt parmesan, revet
Slik gjør du
- Stek squashterninger i litt olje og sett til side.
- Dryss fiskestykkene lett med salt og la dem ligge i ca. 10 minutter.
- Kok opp grønsakbuljongen og hold den varm hele tiden.
- Fres finhakket løk, hvitløk og fennikel i olivenolje i en stor tykkbunnet kjele. Tilsett risottorisen og fres den sammen med løken til du ser at den er blank. Rør i gryten hele tiden. Tilsett vin eller hvitvinseddik og la den dampe ut. Spe med varm buljong litt og litt mens du rører i risen. Fortsett til risen er al dente. Risotto skal være al dente og fremdeles ha litt væske igjen. Bland inn smør og parmesan og og smak til med salt og pepper.
- Varm oljen i en stekepanne og legg i fiskestykkene. Stek fisken i god og varm stekepanne i 4-5 minutter. La filene få ligge rolig i pannen slik at de får en fin stekeskorpe. Snu fiskestykkene, tilsett gjerne litt smør og stek et par minutter til på andre siden til de begynner å flake seg.
- Gi squashbitene en rask oppvarming. Dryss squash over risottoen sammen med det grønne fra fennikelen og server sammen med fisken.