Riskrem og jordbærkompott
Recipe for Creamy rice pudding with strawberry compote in english at the bottom of this page.
Denne klassiske desserten står på mange dessertbord i Norge på julaften. Riskrem med rød saus er en tradisjon i Norge. I min familie har den også vært en dessertfavoritt om sommeren når det er bær sesong. Vi spiser riskrem ofte og med alle slags bær i forskjellige varianter. Men her er julefavoritten!
Ingredienser
- Riskrem:
- 3 dl kremfløte
- 1 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 4 dl ferdig kokt risgrøt
- -
- Jordbærkompott:
- 500 g jordbær
- 1 dl sukker
- ½ sitron, saften
Slik gjør du
- Riskrem:
- Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem og bland i kald risgrøt.
- -
- Jordbærkompott:
- Bland Jordbær, 1 dl sukker og sitronsaft i en kasserolle med 1 – 2 ss vann og kok langsomt opp. La blandingen småkoke på lav varme til det meste av væsken er kokt bort. Dette tar ca. 20 – 30 minutter. Jordbærkompotten kan oppbevares i kjøleskap i en uke.
Creamy rice pudding with strawberry compote
You will find this classic dessert on many table in Norway on Christmas Eve. Creamy rice pudding with red sauce is a tradition in Norway.
In my family, it has also been a favorite dessert summer times when it's berry season.
1 tablespoon sugar
1 teaspoon vanillasugar
4 dl rice porridge 500 g strawberries,
1 dl sugar
½ lemon, juice Creamy rice pudding :
Whisk cream, sugar and vanilla until fluffy cream and mix in cold rice pudding. : Compote:
Ingrediens
3 dl whipping cream1 tablespoon sugar
1 teaspoon vanillasugar
4 dl rice porridge 500 g strawberries,
1 dl sugar
½ lemon, juice Creamy rice pudding :
Whisk cream, sugar and vanilla until fluffy cream and mix in cold rice pudding. : Compote: