Harissa biffburgere med mynte tzatziki

Alle liker en god hamburger. Hemmeligheten er å ha sikkelig godt kjøtt,  litt krydder og godt tilbehør.  Denne oppskriften eller inspirasjonen som jeg kaller det er et vellykket møte med tre kulturer. Amerika, Nordafrika og Hellas .Recipe For Harissa beef burgers  in english at the bottom of this page .

Harissa biff burgere med mynte tzatziki

personer: 4

Ingredienser

  • Biff burgere:
  • 500 gram karbonadedeig av storfe
  • 2 ss harissa( marokkansk chili pasta)
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts salt
  • tzatziki :
  • 1 agurk , skrelt og skivet
  • 2 ts salt
  • 4 dl gresk yoghurt
  • 1 ts hakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Begynn med å lage tzatziki: Bland agurkskivene og 1 ts. salt i et dørslag . Plasser dørslag i vasken, og la agurkskivene renne av i 20 minutter. Bruk hånden for å klemme resten av væsken ut av agurkskivene og ha de opp i en bolle. Bland i yoghurt, hvitløk, mynte, sitronsaft og smak til med salt og pepper. Ha alle burger ingrediensene i en stor bolle og bland alt sammen for hånd. Lag fire mellomstore burgere. Stek burgerne på hver side i 3-4 minutter. Serve harissa burgere opp på hamburgerbrød, med salat tilbehør som du liker og deilige mengder mynte tzatziki.
  2. Bland agurkskivene og 1 ts salt i et dørslag . Plasser dørslag i vasken og la agurkskivene renne av i 20 minutter. Bruk hånden for å klemme resten av væsken ut av agurkskivene og ha de opp i en bolle. Bland i yoghurt, hvitløk, mynte, sitronsaft og smak til med salt og pepper. Ha alle burger ingrediensene i en stor bolle og bland alt sammen for hånd. Lag fire mellomstore burgere. Stek burgerne på hver side i 3-4 minutter. Serve harissa burgere opp på hamburgerbrød, med salat tilbehør som du liker og deilige mengder mynte tzatziki.

Harissa beef burgers with minty tzatziki. Serves 4

Ingredients

Tzatziki:

1 cucumber, peeled, seeded, and cut into slices or chuncks
2 teaspoons salt
4 dl Greek yogurt
1 teaspoons minced garlic
1 tablespoon chopped fresh mint
1 tablespoon fresh lemon juice

Beef burgers

500 grams ground beef
2 tbsp. harissa
1 tsp. cumin powder
1/2 tsp. salt

Method

Start with making the tzatziki

Place all the burger ingredients in a large bowl and with your hand mix through. Form 4 medium size burgers. Cook the burgers on each side for 3-4 minutes. Serve Harissa burgers on burger buns with any topping of your choice and minty tzatziki. Toss together cucumbers and 1 tsp. salt in a colander. Place colander in sink, and let cucumbers drain for 20 minutes. Press cucumbers for liquid. Transfer to a bowl and mix in yogurt, garlic, mint, lemon juice and remaining teaspoon salt.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.