Sjokolademousse med kanel og pepperkakesmuler

Deilig sjokolademousse med kakesmuler. Dette er en julete variant av en klassisk dessert. Denne sjokolademoussen smaker av kanel og serveres med knuste pepperkaker – enkelt og lekkert og skikkelig jul. Sjokolademoussen kan også lages uten kanel og pepperkaker resten av året og du kan gjerne bruke andre småkaker til smuler.

Sjokolademousse med kanel og pepperkakesmuler

personer: 4

Ingredienser

  • 0,5 dl melk
  • 1 kanelstang, kan erstattes med malt kanel
  • 200 gram mørk 70% sjokolade, i biter
  • 3 dl kremfløte
  • 2 eggehvite,
  • 2 eggeplommer
  • 3 ss sukker
  • 4/5 pepperkaker, knust til smuler. Du kan også bruke andre julekaker eller sjokolade cookies.

Slik gjør du:

  1. Varm opp melk og kanelstang og la kanelstang trekke i melken noen minutter. Pisk eggehviter stive. Pisk eggeplommene sammen med sukker til eggedosis og sett begge til side. Fjern kanelstang fra melken og ha sjokoladebiter i melken. Smelt sjokolade i melken over vannbad. Det gjør du ved å varme opp vann i en kjele og sette en bolle som tåler varme opp i kjelen. Bollen må være så pass stor at den stopper damp fra kjelen og fungere som et lokk. Bollen skal ikke være i kontakt med vannet. Den skal varmes opp med varm damp fra vannet i kjelen. Pass også på at vannet ikke blir for varmt eller kommer i sjokoladen.
  2. Hell den smeltet sjokoladene i en stor bolle og avkjøl. Pisk fløten stiv og vend i smeltet sjokolade, vend inn eggedosis og til slutt stivpisket eggehviter. Fordel sjokolade mousse i serveringsglass eller i en stor serveringsbolle. Avkjøl i ca. 3 timer og server med pepperkakesmuler på toppen.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.