Sitrusfest med ostekrem og hvit sjokolade

Har du ikke tid til en avansert hjemmelaget terte eller multi – lagdelt kake?  Da kan du lage sitrusfest med ostekrem og hvitsjokolade. Raske desserter betyr ikke at man nødvendigvis gå glipp av fantastiske smaker eller wow – faktor 🙂

 

 

Sitrusfest med ostekrem og hvit sjokolade

personer: 4-6

Ingredienser

  • 200 g kremost ( Philadelphia )
  • 200 g kesam
  • 200 g hvit sjokolade
  • 2 ss Sukker til ostekrem og 1 ss til frukten
  • 3 appelsiner
  • 1 rød grapefrukt
  • 3 ss cointreau eller annen sitruslikør

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær appelsin og grapefrukt i pene biter og ta vare på noe av skallet til pynt. Legg fruktkjøtt i en bolle og tilsett litt sukker og cointreau eller annen sitruslikør. Smelt sjokoladen i en bolle over en kjele med varmt vann. La sjokoladen avkjøle litt. Visp kremost, kesam og sukker sammen og tilsett den smeltete sjokoladen i ostekremen under stadig visping. Legg ostekrem og sitrusblandingen lagvis i porsjonsglass eller en stor serveringsbolle og sett kjølig i en time . Pynt med appelsinskall og mynteblader .
  2. Tips. Du kan også legge knuste kjeks i bunnen av glassene

Ingen kommentarer

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.