Sesamnudler med ovnsstekt blomkål

Sesam noodles with roasted cauliflower recipe in english at the bottom of this  page👇🏾Sesamnudler med ovnsstekt blomkål blandet med asiatisk en dressing er en nydelig vegetarrett eller tilbehør. Du kan tilsette peanøtter eller litt  sriracha om du vil for ekstra smak. Den kan også varieres med andre grønnsaker eller ingredienser som kylling, reker osv.

Sesamnudler med ovnsstekt blomkål

Personer : 4

Ingredienser

  • 400g nudler, jeg har brukt sobanudler
  • 1 blomkålhode, delt i små buketter
  • Rapsolje
  • Salt
  • Pepper
  • 1/2 ts paprika
  • 1/2 ts cayenne (kan sløyfes)
  • Frisk koriander, hakket
  • 1 ss ristet sesamfrø
  • Dressing :
  • 1 fedd hvitløk, revet eller knust
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 2 ss riseddik
  • 5 ss soyasaus
  • 4 ss sesamolje

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 200˚C
  2. Begyn med blomkålen. Ha blomkålbuketter i en langpanne eller ildfast form. Drypp over litt neutral olje, og krydre med salt, pepper, paprika og cayenne. Vend alt godt i olje og krydder og stek blomkålen i ovn i ca. 15–20 minutter. Mens blomkålen steker rører du sammen alle ingrediensene til dressing og koker nudlene etter anvisning på pakken. Hell av vannet på nudlene og skyll rask under rennende kaldt vann. Ha nudlene i en bolle og tilsett blomkål, hakket koriander og dressing. Bland alle ingrediensene og smak til med lime og soya. Dryss over ristete sesamfrø ( det glemte jeg før jeg tok bilde)
  3. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  4. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SESAM NOODLES WITH ROASTED CAULIFLOWER. SERVES 4

Sesame noodles with roasted cauliflower tossed with Asian dressing is a beautiful dish. It is a simple and good vegetarian dinner or side. Can be varied with other vegetables or ingredients such as chicken, shrimp, etc.

Ingredients

400g noodles i used soban noodles
1 cauliflower, divided into small bouquets
canola oil
salt
pepper
1/2 teaspoon of peppers
1/2 teaspoon cayenne
Fresh coriander, chopped
1 tablespoon roasted sesame seeds

Dressing:
1 clove of garlic, torn or crushed
1 tablespoon ginger, finely chopped
2 tablespoons rice vinegar
5 tablespoons soy sauce
4 tablespoons sesame oil

Method

Preheat oven to 200˚C Start with the cauliflower. Add cauliflower bouquets in a long pan or heatproved form. Add some neutral oil and season with salt, pepper, paprika and cayenne. Toss well in oil and spice and roast cauliflower in the oven for approx. 15-20 minutes. While cauliflower is roasted, stir together all the ingredients for dressing and cook the noodles as instructed on the package. Pour of the water from the noodles and rinse quickly under running cold water. Put the noodles in a bowl and add roasted cauliflower, chopped coriander and dressing. Blend all the ingredients and taste to with lime and soy. Sprinkle over toasted sesame seeds (I forgot before I took the picture)

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.