Ovnsbakte epler med mascarpone og karamellsaus

Superenkelt og supergodt!

Ovnsbakte epler med mascarpone og karamellsaus

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 epler, halverte
  • 100 gram sukker
  • 2 dl fløte
  • 30 gram smør
  • 1 klype salt
  • 300 gram Mascarpone

Slik gjør du

  1. Forvarm  stekeovn til 180°C
  2. Del epler i to og fjern kjernehuset. Sett eplene i ildfastform og stek i ca 15 min eller til eplene faller litt sammen.
  3. Smelt sukker over middels varme. Ikke rør i sukkeret til det har smeltet.  Varm fløten. Når sukkeret har smeltet bruker du en tresleiv  til å røre i til det blir mørk karamell. Hell i varm fløte og rør mens sausen småkoker i 2 minutter. Tilsett smørterninger og bland det godt i karamellen.
  4. -
  5. Anrett epler med mascarpone karamell saus.

Ingen kommentarer