Linguini Alfredo

Det finnes oppskrifter som bare kan være sendt fra himmelen. Italias mat er full av dem. Enkle, raffinerte retter som gjør deg salig. Pasta Alfredo er en slik rett. Litt pasta, en enkel fløtesaus med litt hvitløk og parmesan er alt som skal til for å gjøre deg lykkelig. Genialt!  Her er oppskriften på en Alfredo som jeg gjerne lager med litt blåskimmelost og andre osterester som finnes i kjøleskapet mitt.

Pasta Alfredo er en nytelse i seg selv, men du kan gjerne servere den med røykelaks, reker,  skinke eller blande både spinat eller stekt sopp i sausen.

Linguini Alfredo

Personer: 4

Ingredienser

  • 400 g tørr Linguini pasta
  • 1 ss smør
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 dl fløte
  • 50 g gorgonzola (eller mild kremet ost om du foretrekker det).
  • En håndfull parmesan ost, revet
  • Nykvernet sort pepper
  • Salt
  • Litt persille, hakket (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Kok opp saltet vann og tilsett pasta. Følg pakkeanvisningen for koketid . Varm smør i en kjele og stek hvitløk til myk. Tilsett fløte, kremost og parmesan. Kok forsiktig på lav varme i ca 5 minutter til sausen begynner å tykne litt. Smak til med pepper og salt og bland pasta og persille i kremsausen. Er sausen for tykk kan du blande i litt pastavann .

1 kommentar