Krumkaker

Krumkaker er en juleklassiker sammen med multekrem eller lignende. Men de er supergode resten av året også med iskrem eller pisket fløte og rørte bringebær som er min favoritt.

Krumkaker

stk: 30

Ingredienser

  • 4 mellomstore egg
  • 250 gram sukker
  • 250 gram smør
  • 250 gram hvetemel
  • ½ ts vaniljesukker
  • 4 ss vann

Slik gjør du

  1. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smeltet smør. Bland i mel og vaniljesukker og rør det i vekselsvis sammen med vannet. La røren svelle i ca. 1 time. Varm opp krumkakejernet. Legg en stor teskje røre i midten av det varme krumkakejernet, trykk godt ned og stek til krumkaken er gyllen. Ta dem ut og form rask til kremmerhus eller legg dem over en kopp mens de fremdeles er varm. Det er lurt å prøvesteke en krumkake for å sjekke om røren har passe konsistens. Ha i litt mer vann om den er for tykk. Oppbevar krumkakene i tett boks.

Ingen kommentarer