Aromatisk fisk med appelsiner og safranaioli.
Ta fiskemiddagen til et nytt nivå og server fiskefileten aromatisk krydret med chili og spisskummen sammen med sesongens appelsiner og en aioli smaksatt med safran. Oppskrift på safranaioli finner du her
Ingredienser
- 4 fiskfileter (jeg brukte St Peters fisk, men du kan bruke en annen hvit fisk som torsk)
- Salt
- 1/4 ts malt ingefær
- 1 chili, finhakket eller bruk chiliflak
- 1 ts spisskummen
- 1 fedd hvitløk , knust
- ca 1/2 dl ferskpresset appelsin juice
- 1 gul (vanlig) appelsin + 1 blod(rød)appelsin, skåret i skiver eller fileter
- Ca 300 g grønne aspargesbønner
- olivenolje
- 1 fedd hvitløk, knust
- Godt brød
- Safranaioli
Slik gjør du
- Gni salt inn i fisken. Bland spisskummen, hvitløk,chili, litt ferslpresset appelsinjuice og 2 ss olivenolje på en tallerken. Snu fisken i marinaden og la den ligge i kjøleskapet i 20 minutter om du har tid. Varm olivenoljen i en stekepanne og stek fisken på begge sider til den har fått fin farge og fisken er ferdigstekt. Skvis gjerne over litt mer fersk appelsinjuice. Kok bønner i fosskokende vann i ca 1 -2 minutter. Ikke kok bønnene for mye. De skal være faste. Hell av vannet og rør noen ss olivenolje i kasserollen med bønnene. Ha i hvitløk og litt salt og fres oljen i 1 minutt eller til bønner er møre men fremdeles sprø. Anrett fisken, appelsinfileter og bønner på en tallerken og server retten med godt brød og safranaioli