Rød currysuppe med scampi

Recipe for red curry soup with prawns and rice noodles in english at the bottom of the page👇🏾Curry er en gjenganger hos meg og denne smakfulle suppen med scampi og risnudler er en super ukemiddag som du lett kan lage på under 20 minutter.

Rød currysuppe med scampi

Personer: 2

Ingredienser

  • 1 ss solsikke olje, til steking
  • ½ chili, finhakket ( vær forsiktig og begynn med mindre om du ikke er vant med sterk krydret mat)
  • 2 1/2 ss rød thai currypaste ( her kan du også prøve deg frem,den er sterk)
  • 4 dl kokosmelk
  • Tommelstor ingefær, skivet
  • 6 dl kylling/ hønsekraft eller buljong (Vann og buljong terning) + 1 dl vann om den blir for salt ( både currypaste og buljong innholder en del salt)
  • 3- 4 kaffirlime (limeblader)
  • 12 store eller 250 g rå scampi, skrelt
  • 2 – 3 ts fiskesaus
  • En stor neve grønnsaker som brokkolino,brokkoli i små buketter eller sukkererter
  • 1 lime, saften
  • Frisk koriander, hakket
  • 100 g risnudler eller mer

Slik gjør du

  1. Varm olje i en stor gryte og fres chili. Tilsett currypaste og fres videre med chili i 30 sekunder. Hell i en tredjedel av kokosmelken. Kok opp under omrøring og småkok til det dannes noen fettperler på overflaten. Ha i resten av kokosmelken, ingefær og buljong og la småkoke i noen minutter. Tilsett scampi, kaffirlimeblader og fiskesaus og kok i noen minutter til scampi har skiftet farge. Tilsett grønsakene helt til slutt og rør i lime saften. Nudlene kan tilsettes mot slutten av koketiden sammen med grønsakene eller kokes for seg.
  2. Enkleste måten å koke risnudler på er å legge nudlene i en bolle og helle kokende vann over nudlene. Dekk til bollen og la nudlene ligge i bløt i ca. 3 minutter. Hell av vannet og skyll nudlene i kaldt vann. La dem renne godt av seg og bland inn litt sesamolje så de ikke klistrer seg. Fordel nudler i skåler, øs over currysuppe med scampi og server med mer lime, hakket chili og koriander.

Easymade red curry soup with prawns, serves 2

Ingrediens

1 tbsp sunflower oil, for frying
½ chilli, finely chopped (be careful and start with less if you are not accustomed with strong spicy food)
2 1/2 tablespoons red thai curry paste (careful, it is strong)
4 dl coconut milk,
Thumb large ginger, sliced
6 dl chickens stock or broth + 1 dl water if to salty (both currypaste and broth contain some salt )
3-4 kaffir lime (lime leaves)
12 big or 250 g raw prawns, peeled
2-3 teaspoons fish sauce
Brokkolino, broccoli ( small florets) or sugar snap peas
1 lime, juice
Fresh cilantro, chopped
100g thin rice noodles or more

Method

Heat oil in a large pan and fry the chilli. Add currypaste and continue cooking with the chili for 30 seconds. Pour in a third of the coconut milk. Boil, stirring and simmer until there are some fat beads on the surface. Add the rest of the coconut milk, ginger , and broth and simmer for a few minutes. Add the prawns, kaffirlime leaves and fish sauce and cook for a few minutes until prawns have changed color. Add the vegetables and stir in the lime juice.

The rice noodles can be added towards the end of cooking time together with the vegetables for a few minuttes or cooked separately.

Easiest way to cook rice noodles is to put the noodles in a bowl and pour boiling water over noodles. Cover the bowl and let the noodles soak for about 3 minutes. Drain and rinse the noodles in cold water. Let them drain well and mix in a little sesame oil so they do not sticktogether.

Divide noodles in bowls, pour over curry soup with prawns and serve with more chili, lime and a chopped coriander.

2 Kommentarer

  • Oda 16. januar 2017 (12:51)

    Hei:) Vil bare si at kokeboken din er helt fantastisk, i likhet med bloggen og inleggene dine på instagram. Utrolig inspirerende.

    • Aicha Bouhlou
      Aicha Bouhlou 17. januar 2017 (18:48)

      Hei Oda, da må jeg bare svare at din hyggelig melding er en stor inspirasjon for meg.