Tomatsalat med fetaost og oliven
Når tomater er i sesong, er det ingenting som er så godt og enkelt som en frisk og fargerik tomatsalat.
Ingredienser
- 600 tomater, gjerne forskjellige sorter
- 1 mild salatløk eller rødløk, delt i to og finsnittet
- 6 ss extra virgin olivenolje
- 2 ss rødvinseddik
- 2 hvitløkfedd, finhakket
- 200 g fetaost, smuldret
- brønnkarse, persille, eller små salatblader til pynt
- 1 1⁄2 dl olivener, gjerne kalamata (valgfritt)
- salt og pepper
Slik gjør du
- Del små tomater i to, større tomater i skiver eller båter. Legg tomatene på et stort fat sammen med løken. Visp sammen en dressing av olivenolje og eddik. Tilsett finhakket hvitløk og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten. La salaten stå i romtemperatur en stund før servering. Dryss over fetaost, brønnkarse, persille eller små salatblader og pynt gjerne med olivener.