Tomatsalat med fetaost og oliven

Når tomater er i sesong, er det ingenting som er så godt og enkelt som en frisk og fargerik tomatsalat.

Tomatsalat med fetaost og oliven

Porsjoner : 4

Ingredienser

  • 600 tomater, gjerne forskjellige sorter
  • 1 mild salatløk eller rødløk, delt i to og finsnittet
  • 6 ss extra virgin olivenolje
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • 200 g fetaost, smuldret
  • brønnkarse, persille, eller små salatblader til pynt
  • 1 1⁄2 dl olivener, gjerne kalamata (valgfritt)
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Del små tomater i to, større tomater i skiver eller båter. Legg tomatene på et stort fat sammen med løken. Visp sammen en dressing av olivenolje og eddik. Tilsett finhakket hvitløk og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten. La salaten stå i romtemperatur en stund før servering. Dryss over fetaost, brønnkarse, persille eller små salatblader og pynt gjerne med olivener.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.