Smuldrepai med havregryn og blandet frukt
Crumble with oats and different kind of fruits recipe in english at the bottom of the page👇🏾
Smuldrepai er enkelt og godt og kan gjøres på flere måter. Bruk samme oppskriften og lag bare eple eller plommecrumble.
Ingredienser
- 800 g frukt , blandet eller hver for seg
- 3 ss sukker
- 3 ss hvetemel
- -
- 1,5 dl hvetemel
- 2 dl store havregryn
- 1 dl brunt sukker
- 1 dl valnøtter, hakket
- 100 gram smør. Bruk vegan smør om du er veganer.
- Vaniljeis eller pisket krem til servering
Slik gjør du
- Forvarm stekeovn til 190°C
- Del frukten i båter og vendt i 3 ss sukker og 3 ss hvetemel. Bruker du forskjellige frukt typer som plommmer, blåbær og epler skal eplene skjæres i mindre båter. Fordel frukten i en smurt ildfast form. Blant havregryn, mel, valnøtter og sukker. Skjær smør i terninger og ha i den tørre blandingen. Blant alt sammen og bruk fingertuppene til å lage små klumper/ smuler. Dryss smulene jevnt over frukten og stek i ca 30 minutter til kakeesmulene blir gyllen og crispy og fruktsirup begynner å piple ut mellom smulene.
- Server lunken med is, pisket krem eller et glass melk.
- -----------------------------------------------------------------------------------------------------
- -----------------------------------------------------------------------------------------------------
CRUMBLE WITH OATS AND DIFFERENT FRUITS. SERVES 6 - 8
Ingredients
800 g of mixed fruit3 tablespoons sugar
3 tablespoons flour 1.5 dl flour
2 dl rolled oats
1 dl brown sugar
1 dl walnuts, chopped
100 grams of butter. Use vegan butter if you are vegan. Vanilla ice cream, whipped cream or a glass of milk for serving
Method
Preheat oven to 190 ° CDivide the fruit in wedges and add 3 tablespoons sugar and 3 tablespoons flour. Do you use different fruit types like plums, blueberries and apples - cut the apples into smaller boats. Distribute the fruit in a greased ovenproved dish. Add oatmeal, flour, walnuts and sugar in a bowl. Cut butter into cubes and have in the dry mixture. Mix everything and use your fingertips to make small lumps / crumbs. Sprinkle the crumbs evenly over the fruit and bake for about 30 minutes until the crumbs becomes golden and crispy and the fruit syrup starts to come out between the crumbs. Serv lukewarm with ice cream, whipped cream or a glass of milk.
Eplefesten – Aichas Mat 8. september 2017 (18:15)
[…] Bakt høst Smuldrepai med havregryn og blandet frukt […]