Sjokoladepai med granatepler
Chocolate Pie with pomegranate recipe in english in the bottom of this page. 👇🏽
Sjokoladepai fylt med generøse mengder ganache, toppet med granatepler er en nydelig avslutning på enhver middag og et råflott alternativ til juledessert. Ganache er en fylling laget av kremfløte og mørk sjokolade.
Ingredienser
- Pai bunn:
- 200 g smør
- 100 g melis
- 300 g hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss fin revet appelsinskall
- 1 eggeplomme
- Sjokoladefyll:
- 3 dl kremfløte
- 1 klype salt
- 2 ss sukker
- 120 g smør
- 400 g god, mørk sjokolade
- 2 ss kald melk
- 2 granatepler, kjerner
Slik gjør det
- Forvarm ovnen til 180 °C.
- Ha smør, melis, hvetemel, vaniljesukker og revet appelsinskall i en kjøkkenmaskin med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Tilsett eggeplomme, og kjør videre til du har en lett smulete deig. Ha deigen over på kjøkkenbenken sammen med litt hvetemel, og arbeid lett og raskt til en samlet deig. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i ca. en time eller lengre.
- Kjevle ut eller trykk deigen jevnt utover en smurt paiform(ca 20-22 cm). Bruk gjerne en form med løs bunn. Prikk bunnen med en gaffel. Dekk bunnen med et bakepapir og fyll formen med tørkede erter eller ris for å forhindre at deigkanten krymper ned under steking. Stek bunnen 30 minutter. Ta ut ertene og bakepapiret og stek bunnen i 5 minutter til. Ta paibunnen ut av ovnen og avkjøl til den er kald.
- Del opp sjokolade i biter. Ha kremfløte, sukker og salt i en kjele. Varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av varmen, og ha i sjokoladebiter og smør. Rør sammen med en slikkepott til alt har smeltet. La sjokoladen avkjøles litt før du rører inn kald melk. Avkjøl sjokolademassen til den er lunken og hell den i den avkjølte paibunnen.
- Sett kjølig og la stå i min 3 timer eller helst natten over. Rens granateplene, og dekk sjokoladepaien tett i tett med kjerner rett før servering.
CHOCOLATE PIE WITH POMEGRANATE
Chocolate pie filled with generous amounts of ganache, topped with pomegranates is a lovely ending to any dinner and a festive alternative for Christmas dessert. Ganache is a filling made from cream and dark chocolate.
Ingredients
PIE CRUST200 g butter
100 g icing sugar
300 g plain flour
1 teaspoon vanilla sugar
1 tablespoon finaly grated orange peel
1 egg yolk
som ekstra plain flour, to roll out the dough
CHOCOLATE FILL
3 dl heavy cream
a pinch of salt
2 tablespoons sugar
120 g butter
400 g dark chocolate
2 tablespoons cold milk
2 pomegranates
Method
Preheat oven to 180 ° CAdd butter, sugar, plain flour, vanilla sugar and grated orange peel to a food processor with chopping knife. Run at full speed until the dough collects. Add egg yolk and continue until you have a lightly crumbly dough. Turn the dough over on the kitchen counter lightly sprinklet with flour, and work quickly to make a complete dough. Wrap the dough in foil and place in the fridge for approx. one hour or more.
Roll out or press the dough evenly over a greased pie mold. Use a loose bottom mold. Prick the bottom with a fork. Cover the bottom with a baking paper and fill the mold with dried peas or rice to prevent the dough edge from shrinking during baking. Bake for 30 minutes.
Remove the peas and baking paper and continue baking for another 5 minutes. Take the pie bottom out of the oven and cool until it is cold.
Divide chocolate into pieces. Add the cream, sugar and salt in a saucepan. Heat to boiling point. Remove the pan from the heat and add the chocolate and butter. Stir together with a spatula until everything has melted. Let the chocolate cool slightly before stirring in cold milk.
Cool the chocolate ganache until it is lukewarm and pour it into the cooled pie base. Cool and leave it for 3 -4 hours or overnight.
Clean the pomegranates and cover the chocolate pie tightly with kernels just before serving.