Sjokoladeglede på crispy bunn
En vakker og god dessert som man lett lykkes med. Den er også velegnet til veganerer om man bytter ut melkeproduktene med soyaprodukter i sjokoladeganachen.
Ingredienser
- Deig:
- 250 g hvetemel
- 1/2 pose tørrgjær
- 1 ss brunt sukker
- 1 1/2 - 2 dl lunkent vann
- 1 ss rapsolje
- -
- Ganache:
- 200 g mørk sjokolade
- 5 ss fløte eller soyafløte
- 1 klype salt
- 2 ss sukker
- 2 ss smør eller vegetabilsk smør
- ca 300 g frukt og bær
Slik gjør du
- Bland sammen mel, gjær og salt i en bolle, lag en grop og hell vann og olje ned i. Rør sammen deigen med en sleiv før du knar den glatt på benken med litt ekstra mel. Du kan også lage deigen i kjøkkenmaskin. La deigen hvile i ca. en time.
- Forvarm ovnen til 220°C
- Skjevle ut deigen til en tynn, rund pizza. Legg over på bakepapirkledd stekeplate og stek i ovn i ca 10 -12 minutter til bunnen er crispy og kantene lysebrun. Avkjøl bunnen.
- -
- Del opp sjokolade i biter. Ha kremfløte, sukker og salt i en kjele. Varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av varmen og ha i sjokoladebiter og smør. Bruk slikkepott til å røre med. Rør til alt har smeltet. Avkjøl sjokolademassen til den er lunken og hell den utover den stekte bunnen. Kutt sjokoladepizza før du anretter den med frukt og bær. Sett kjølig i minst en time før servering .