Sitrusfest med ostekrem og hvit sjokolade
Har du ikke tid til en avansert hjemmelaget terte eller multi – lagdelt kake? Da kan du lage sitrusfest med ostekrem og hvitsjokolade. Raske desserter betyr ikke at man nødvendigvis gå glipp av fantastiske smaker eller wow – faktor 🙂
Ingredienser
- 200 g kremost ( Philadelphia )
- 200 g kesam
- 200 g hvit sjokolade
- 2 ss Sukker til ostekrem og 1 ss til frukten
- 3 appelsiner
- 1 rød grapefrukt
- 3 ss cointreau eller annen sitruslikør
Slik gjør du
- Skrell og skjær appelsin og grapefrukt i pene biter og ta vare på noe av skallet til pynt. Legg fruktkjøtt i en bolle og tilsett litt sukker og cointreau eller annen sitruslikør. Smelt sjokoladen i en bolle over en kjele med varmt vann. La sjokoladen avkjøle litt. Visp kremost, kesam og sukker sammen og tilsett den smeltete sjokoladen i ostekremen under stadig visping. Legg ostekrem og sitrusblandingen lagvis i porsjonsglass eller en stor serveringsbolle og sett kjølig i en time . Pynt med appelsinskall og mynteblader .
- Tips. Du kan også legge knuste kjeks i bunnen av glassene