Septemberglede
Autumn joy recipe in english at the bottom of the page 👇🏾Dette er en av mine absolutte favoritter, når det bugner av epler, pærer og plommer i butikkene. Til denne oppskriften kan man bruke det man ha tilgjengelig av høstens frukt og nøtter. I denne formen har jeg også brukt fiken. Jeg pleier å bruke hasselnøtter til vanlig, men har brukt pistasjenøtter her. Pistasjenøtter må strøs over frukten mot slutten av steketiden ca 6 – 8 minutter, da de blir fortere brent enn hasselnøtter eller mandler.
Server frukten varm med raspet hvit sjokolade over og iskrem til!
Ingredienser
- 2 -3 epler, skjæres i båter
- 12 modne plommer, del i to
- 4 fiken, del i to ( kan sløyfes)
- 4 ss smør
- 3 ss sukker
- 1 ts kanel
- knivsodd salt
- 1 dl honning
- En neve nøtter
- Iskrem og 1/2 plate raspet hvit sjokolde til servering
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180 C
- Del eplene i båter. Fjern kjernehus og steiner. Del plommene i to og ta ut steinen. Skjær fikenene i to halvdeler. Ha sukker, salt og kanel i en bolle og vend frukten i den. Legg alt i en smurt ildfast form. Ha i smør kladdene, drypp over honning og dryss over nøtter. Stek i forvarmet ovn på 180 C i ca 30 min. Server med reven hvit sjokolade over frukten og /eller is, pisket fløte eller yoghurt.
september joy, serves 4
You can use any any kind of fruits you have available of autumn fruits to make this dessert. If you use pistachio like i did in this variant , add them the last 6 - 8 minutes minutes of roasting. They burn easier than hazelnuts or almonds
12 ripe plums
4 figs
3 tablespoons butter
3 tablespoons sugar
1 teaspoon cinnamon
1 pinch salt
1 dl liquid honey
a fistful of nuts Ice-cream and grated withe chocolate for serving
Ingredients
2 apples cut into wedges12 ripe plums
4 figs
3 tablespoons butter
3 tablespoons sugar
1 teaspoon cinnamon
1 pinch salt
1 dl liquid honey
a fistful of nuts Ice-cream and grated withe chocolate for serving
Eplefesten – Aichas Mat 9. september 2017 (16:15)
[…] Bakt høst Smuldrepai med havregryn og blandet frukt […]