Pizza med roastbiff, beter og sopp
Det er aldri galt å lage pizza, og du kan nesten ha hva som helst på den. Denne her har et litt høstlig preg og er toppet med roastbiff, beter og sopp.
Ingredienser
- Deig:
- 7 dl hvetemel
- 3 dl lunkent vann
- 1⁄2 pk tørrgjær
- 2 ss olje
- 1⁄2 ts salt
- Topping:
- ca 200 g roastbiff i tynne påleggsskiver
- 200 gram sopp
- 1 løk, i tynne skiver
- ca 1 beger rømme
- 1 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- Salt
- Pepper
- 2 rødbeter, kokte og delt i tynne båter
- 50 g parmesan
- 2 håndfull blandet salat
Slik gjør du
- Bland sammen mel, gjær og salt i en bolle, lag en grop og hell i vann og olje. Rør sammen deigen med en sleiv før du knar den glatt på benken med litt ekstra mel. Eller bruk kjøkkenmaskin. La deigen hvile i ca. en time.
- Varm olje i en stekepanne og stek løk til myk og gyllen. Tilsett soppen og skru opp varmen. Stek soppen til den skifter farge.
- Forvarm stekeovnen til 225 °C
- Del pizzadeigen i to emner, form to boller og kjevle til to nokså tynne, runde pizzaer på ca. 30 cm i diameter.
- Rør sammen rømme, hvitløk, olivenolje og smak tiø med pepperog salt. Smør rømmesausen over deigen og fordel soppblandingen utover rømmen. Strø halvparten av parmesanosten over soppen. Stek i 12-15 minutter til kantene på pizzaen er lysebrune. Topp pizzaen med roastbiff, beter, salatblader og høvlet parmesan.