Ovnsstekt blomkål og sesongens tomater med ras el hanout.

Oven roasted tomatoes and cauliflower with ras el hanout recipe at the bottom of this page👇🏽

Her er det nytelse i hver munnfull. Denne enkle og lettlagete  retten er inspirert av maten jeg vokste opp med.   Blomkål og sesongens tomater ovnsstekte på middelshavsvis med hvitløk, olivenolje marokkansk ras el hanout og oliven. En velsmakende vegetarrett som også kan  brukes som tilbehør til det meste.

Ovnsbakt blomkål og sesongens tomater med ras el hanout.

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 stor blomkål, i buketter
  • 1 stor løk i skiver
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 kg forskjelleige tomater i skiver, og cheryy tomater hele
  • 1/2 ts sort Pepper
  • 1 ss ras el hanout (marokkansk krydderblanding). Får du ikke tak i ras el hanout, kan du bruke karripulver.
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1.5 ts havsalt
  • 1 neve frisk koriander hakket
  • Godt med olivenolje ca 4 ss
  • En stor neve gode oliven

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C
  2. Legg alle grønnsakene på et stekebrett eller i ildfast form. Dryss over krydder, hvitløk, salt, koriander og hell over olivenolje. Stek i 25 - 30 minutter til blomkålbuketter har fått god farge og er møre. Ta formen ut av ovn tilsett oliven og dryss over litt mer frisk koriander.
  3. Server denne velsmakende ovnsformen med couscous eller brød
  4. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
  5. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

OVEN ROASTED CAULIFLOWER AND TOMATOES WITH RAS EL HANOUT. SERVES 4

Ingredients

1 large cauliflower, in bouquets
1 large onion in slices
2 cloves of garlic, chopped
1 kg of different tomatoes in slices, and cheryy tomatoes whole
1/2 teaspoon black pepper
1 tablespoon ras el hanout (Moroccan spice mix) Replace with curry powder if you don´t get hold of ras el hanout
1/2 teaspoon of ground ginger
1.5 tsp sea salt
1 nave fresh coriander, chopped
Good olive oil ca. 4 tablespoons
A big nave good olives 2 types if you have

Method

Preheat oven to 200 ° C.2

Put all vegetables on a frying pan or in a ovenproof dish. Sprinkle with spices, garlic, salt, coriander and pour over olive oil. Roast in the oven for 25-30 minutes until cauliflower bouquets have got a good color and are tender. Take the dish out of the oven, add olives and sprinkle with more fresh coriander. 2

Serve this tasty oven dish with couscous or bread

1 Comment

  • comment-avatar
    Veronica 16. april 2020 (22:54)

    Du har så mange fristende oppskrifter 🙂
    Man kan du være så snill å legge ut en oppskrift på din egen Ras El Hanout? Etter å ha prøvd meg frem i forskjellige butikker der de fleste ikke har skjønt hva jeg har snakket om fant jeg endelig en innvandrerbutikk hvor de som jobber er fra Marokko. Og de var jo SÅ hjelpsomme, trodde jeg. Men når jeg kom hjem ser at jeg på klistrelappene bakpå, som bare er på tysk, så står det altså «rød paprika», «tørket chili», «kanel» og «koriander»…. Ting jeg hadde fra før, og som ikke nødvendigvis forteller meg hvor mye jeg skal bruke for å få en god tagine.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.