Ovnsstekt hokkaido- og kikertersalat
Roasted Hokkaido and chickpea salad recipe in english at the bottom of the page 👇🏽
Ingredienser
- 1 liten hokkaido gresskar
- 2 bokser kikerter (480 g)
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 økologisk sitron, 1 ts revet skall og saft
- Salt og pepper
- 1 pose vasket babyspinat
- en håndfull mynteblader
- 1/2 granateple, kjerner
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180 °C
- Skyll hokkaido gresskar. Del i to og fjern frøene. Du trenger ikke å skrelle hokkaido, skallet er spiselig Skjær kjøttet i skiver eller i terninger og legg dem på stekebrett. Sil av kikertene og tørk med kjøkkenpaprir eller håndkle. Legg dem på stekebrett sammen med hokkaido og hakket hvitløk. Drypp alt med litt olivenolje, riv over sitronskall og strø salt og pepper over. Bland godt.
- Stek kikerter og hokkaido squash i ovnen i ca 20-30 minutter, til kikertene er sprø og gresskar er mør og gylne på overflaten.
- Ha 2 ss olivenolje, sitronsaft, hakkete mynteblader og spinat i en bolle. Tilsett hokkaido og kikerter og bland godt, Anrett salaten på et stort fatt og strø over granateplekjerner.
- Jeg liker også å servere den med gresk yoghurt eller fetaost.
- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ROASTED HOKKAIDO AND CHICKPEA SALAD. Serves 4
Ingredients
1 small Hokkaido pumpkin2 boxes of cheakpeas (480 g)
2 cloves of garlic, chopped
1 organic lemon, juice and 1 teaspoon grated zest
Salt and pepper
1 bag of washed baby spinach
1 fist of mint leaves
1/2 pomegranate, kernels