Klassisk eplekake med kanel
Classic apple pie with cinnamon recipe in english at the bottom of the page. 👇🏾
Eplekake med kanel er er en av de mest populære kaken året rundt. Den vekker minner hos de aller fleste uansett bakgrunn.
Ingredienser
- 4 stk eple
- 5 ss sukker
- 2 ss malt kanel
- Kakerøre:
- 200 g smør, romtemperert
- 200 g sukker
- 4 stk egg
- 200 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180ºC.
- Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem I tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
- Pisk smør og sukker lys og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett hvetemel og bakepulver og bland forsiktig inn i deigen. Hell røren i en rund kakeform, 24 cm i diameter. Stikk eplebåtene ned i deigen og stek kaken midt i ovnen på 180 ºC i ca. 50 minutter. Kan serveres med en gang
Classic apple pie
Ingrediens
4 apples5 tablespoons sugar
2 tablespoons ground cinnamon
200g butter, softened
200 g sugar
4 eggs
200g flour
1 teaspoon baking powder
Eplefesten – Aichas Mat 18. desember 2015 (20:02)
[…] Klassisk eplekake med kanel finner du her […]