Klassisk eplekake med kanel

Classic apple pie with cinnamon recipe in english at the bottom of the page. 👇🏾

Eplekake med kanel er er en av de mest populære kaken året rundt. Den vekker minner hos de aller fleste uansett bakgrunn.

 

Klassisk eplekake med kanel

Ingredienser

  • 4 stk eple
  • 5 ss sukker
  • 2 ss malt kanel
  • Kakerøre:
  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 4 stk egg
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180ºC.
  2. Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem I tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
  3. Pisk smør og sukker lys og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett hvetemel og bakepulver og bland forsiktig inn i deigen. Hell røren i en rund kakeform, 24 cm i diameter. Stikk eplebåtene ned i deigen og stek kaken midt i ovnen på 180 ºC i ca. 50 minutter. Kan serveres med en gang

Classic apple pie

Ingrediens

4 apples
5 tablespoons sugar
2 tablespoons ground cinnamon
200g butter, softened
200 g sugar
4 eggs
200g flour
1 teaspoon baking powder

Method

Preheat oven to 180 ° C. Peel the apples and remove the core and cut them in thin wedges. Have apple wedges in a plastic bag and add sugar and cinnamon, shake well so that the sugar and cinnamon covers the apple wedges well

. Beat butter and sugar light and airy. Add the eggs, one at a time and beat well between each egg. Add the flour and baking powder and mix gently into the dough. Pour batter into a round cake tin, 24 cm in diameter. Add apple wedges into the dough and bake in the oven at 180ºC for about 50 minutes. Can be served immediately

1 Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.