Eplestrudel med peanøttsmør

En superenkel eplestrudel med litt eksotisk preg av peanøtter og honning.

Eplestrudel med peanøttsmør

Ingredienser

  • 4 epler, skrelt og i terninger
  • 6 store filo deig ark
  • 6 ss smeltet smør + litt til steking av epler
  • 6 ss flytende honning
  • 150 gram peanøtt smør
  • 2 ts kanel

slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 180 °C
  2. Stek eplebåter lett i litt smør og sett til side . Legg ut filo deigen og pensle hvert ark med smeltet smør. Legg arkene opp på hverandre. Bland resten av smør med peanøttsmør og honning. Dekk det øverste arket med peanøttsmør. Legg eplebitene på og strø over med kanel. Brett inn litt på hver kort side og brett lang siden over eplene . Rull sammen til en stor sigar. Pensle overflaten med smeltet smør og stek i forvarmet ovn i ca. 30 minutter.
  3. Server med vaniljekesam, is eller pisket krem.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.