Jordbær trifle
Recipe for strawberry trifle in english at the bottom. Når du ikke har tid til å lage en hjemmelaget kake eller kanskje ikke har talent for avanserte lagkaker – kan du lage dette . Jordbær lagvis med fingerkjeks eller biscotti (dyppet i juice eller likør) i lag med en herlig blanding vaniljesaus og macarpone.
Ingredienser
- 600 g Jordbær
- 8 ss Cointreau eller appelsinjuice
- 5 ts sukker
- 150 g Savoiardi også kalt ladysfingers eller fingerkjeks . Biscotti kan også brukes
- 250 g mascarpone
- 2 1/2 dl vaniljesaus
Slik gjør du
- Del jordbærene og legg dem i en skål med 2 ts sukker. Pisk mascarpone med resten av sukkeret og rør i vaniljekrem. Dypp ladyfingers i Cointreau eller juice, knus lett og legg lag med jordbær,vanilje mascarpone og kjeks om hverandre i en servering skål. Pynt med jordbær avslutningsvis, dekk med plast-film og sett kjølig i ca 30 minutter.
Strawberry trifle serves 4 - 6
600 g Strawberries
8 tbsp Cointreau or orange juice
5 tsp. Sugar
About 150 g Lady fingers (Savoiardi ) or biscotti
250 g Mascarpone
250 ml Ready bought Vanilla custard sauce
8 tbsp Cointreau or orange juice
5 tsp. Sugar
About 150 g Lady fingers (Savoiardi ) or biscotti
250 g Mascarpone
250 ml Ready bought Vanilla custard sauce