Huevos ranchero
Huevos ranchero er en vanlig frokost i Mexico fordi ingrediensene ofte finnes i et meksikansk kjøkken. Tortillas, salsa, koriander, chili og egg. Hvis du har alle ingrediensene for hånden og ferdiglaget salsa er dette næringsrike måltidet rask å lage. Perfekt når som helst på dagen. Frokost, søndagsbrunsj eller middag. Oppskriften er til 4 frokostporsjoner eller middag for to. Er man veldig sulten kan man tilsette bønner i tomatsalsaen.
Ingredienser
- 4 tortillalefser eller arabiske nan-brød
- 4 egg
- 1 liten pose blandet salat
- En håndfull reddiker , skivet
- 1 avocado
- 50 g fetaost, smuldret
- Litt frisk koriander, hakket
- Salsa:
- 2 ss olivenolje
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 chili, finhakket uten frø
- 1 boks (400 g) grovhakkede tomater
- ½ lime,
- 1 ts spisskummen
- Salt og pepper
Slik gjør du
- SALSA:
- Varm olje i en gryte og stek løk og hvitløk myke. Tilsett chili og stek litt til. Ha i hakket tomat og spisskummen og la dette småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Rør i limejuice og smak til med salt og pepper. Vil du ha det hottere kan du tilsette litt kajennepepper eller chilipepper. Er man veldig sulten kan man også tilsette kokte bønner.
- Stek eggene og dryss over litt spisskummen. Fordel tortillaene på tallerkener. Ha noen skjeer salsa på hver tortillalefse. Legg på salatblader, litt avocado og reddiker. Smuldre over litt fetaost. Legg et egg på toppen og dander med resten av reddikskivene og avocadoen. Strø over hakket koriander og gjerne mer chili
Tyve deilige måter å bruke egg på – Aichas Mat 18. april 2017 (15:42)
[…] HUEVOS RANCHERO […]
Tyve deilige eggende retter – Aichas Mat 18. april 2017 (16:08)
[…] HUEVOS RANCHERO […]
Tyve eggende retter – Aichas Mat 18. april 2017 (16:13)
[…] HUEVOS RANCHERO […]