Gresskar – og gulrotsuppe med parmesan og parmesan krutonger
En enkel suppe som får det lille ekstra med parmesan både i suppen og i form av noe sprøtt på toppen. Er du veganer kan du bruke havre eller soyaprodukter og droppe parmesan. Du kan også bruke andre grønsaker du har liggende i ditt kjøleskapet.
Ingredienser
- Til suppen:
- 1 løk, hakket
- 3 hvitløksfedd, hakket
- 3 gulrøtter, terninger
- 1 flaskegresskar eller hokkaido( ca 600 g),skrell og skjær i biter
- 100 g sellerirot, terninger
- 1,2 l kylling eller grønsakbuljong ( terninger + vann)
- 3 ss revet parmesan
- ½ sitron, saft
- Pepper
- Salt
- Ekstra virgin oliven olje til steking
- Parmesankrutonger:
- 3 brødskiver fra et dags gammelt brød i små terninger ( jeg brukte rugbrød )
- 1 fedd hvitløk, knust
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 1ss persille, hakket
- Litt revet parmesan til å strø over krutongene
Slik gjør du
- Varm olje i en kjele og fres løk og hvitløk . Tilsett gresskar, gulrøtter, selleri og buljong. Det er lurt å ikke ha all buljong i på en gang. På den måten har du mer kontroll over hvor tykk du vil ha suppen. Kok i 20 minutter til grønsakene er møre. Kjør suppen glatt med stavmikser eller blender og tilsett gjerne mer buljong om den er for tykk. Ha i parmesanost og rør til den er smeltet. Smak til med sitron, salt og pepper.
- Parmesankrutonger:
- Bland olivenolje, hvitløk og 1 ss hakket persille i en bolle og vend brødterningene i krydder oljen. Legg på stekebrett med bakepapir og strø over revet parmesanost. Grill krutonger i ovnen i et par minutter på full varme og snu dem underveis. Server suppen gjerne med en skje yoghurt, rømme eller fløte, krutonger og et dryss persille.
Rester i ny drakt – Aichas Mat 5. januar 2016 (12:36)
[…] suppe oppskrift med brød krutonger her, den kan lages med eller uten […]